Контракти.ua

1820  —  22.01.13
Банкрутство міськгазів Фирташа є нелогічним кроком - експерт
Банкрутство міськгазів Фирташа є нелогічним кроком - експерт

Розпочинати банкрутство облгазів та міськгазів було би логічніше до продажу пакетів їх акцій. Але ситуація, що склалася, виглядає неприродно.

Таку думку в ефірі Першого ділового каналу висловив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

«Я говорив з багатьма учасниками ринку, експертами - однозначного розуміння, навіщо банкрутувати компанії ні в кого немає. Можливо, така схема може зробити ці активи чистішим з фінансового погляду, щоб запропонувати їх наступному покупцеві. Але нелогічно спочатку купувати, а потім розпочинати банкрутство. Логічніше було би почати банкрутство ще до купівлі активів. Версій може бути дуже багато, але якщо йдеться про «Укртрансгаз», то це, скоріше за все, поточна робота юристів компанії, які мають працювати із заборгованостями, які існують», - сказав Марунич.
Експерт також пояснив причину заборгованості облгазів перед «Укртрансгазом».

«Я не вважаю, що заборгованість облгазів перед «Укртрансгазом» може бути критичною. Набагато більші обсяги заборгованості є перед «Нафтогазом». Там йдеться про мільярди гривень. Це ті обсяги газу, які колись були поставлені «Нафтогазом» через облгази населенню, частині підприємств теплокомуненерго та промисловим підприємствам, але облгази повною мірою не розрахувалися. Для того, щоб побудувати інтегральну схему крадіжки 1,5 мільярда кубометрів газу, треба мати корумпованих чиновників у міністерствах, у «Нафтогазі» та самих облгазах. Я не вірю, що така схема запрацює. Звісно, на місцях можуть бути різного роду махінації. Але це питання до правоохоронних органів», - зазначив Марунич, передає Gazeta.ua.

Тиждень тому було розпочато банкрутство ЧАО «Вінницягаз» та «Луганскгаз», які були за кілька місяців до того куплені компанію «Газтек». Останню пов’язують з Дмитром Фирташем.

Статьи по теме
Цирк
Цирк "Дю Солей" оголосив про банкрутство

Цирк "du Soleil" оголосив про банкрутство через закриття шоу в результаті пандемії COVID-19.
30.06.20 — 804

Укрнафта требует через суд 100 млн грн от Укртрансгаза
Укрнафта требует через суд 100 млн грн от Укртрансгаза

Хозяйственный суд Киева принял иск Укрнафты к Укртрансгазу о взыскании более 101 млн грн.
19.03.20 — 587

"Укртрансгаз" купил оборудования и софта для защиты сетей на 89 миллионов

АО "Укртрансгаз" 18 марта по результатам тендера заказало ООО "Интрасистемс" телекоммуникационную систему за 88,86 млн гривен.
14.04.19 — 679