Контракти.ua

14590  —  20.12.12
Політолог передбачає можливий кінець «Батьківщини»
Політолог передбачає можливий кінець «Батьківщини»

За словами політолога Володимира Фесенка, ситуація, яка виникла з питанням щодо фінансування «Батьківщини», може підштовхнути партію до реорганізації та переоформлення її у якості нової партії.

Фесенко зазначив, що ця нова партія може зустріти окремий супротив з боку Мінюсту при реєстрації.

Політолог зазначив, що питання реорганізацію «Батьківщини» вже піднімалося.

«Були виявлені зачіпки, пов’язані з фінансуванням, з надходженням грошей з офшорів, а якщо з’явилися зачіпки то одразу знайшлися і гарячі голови у владі, які вирішили це використати для того щоб ще більше послабити опозицію і нанести удар по найбільш рейтинговій опозиційній партії», - зазначив він.

На думку політолога, спроба ліквідації «Батьківщини» викличе суттєві політичні проблеми: незадоволення всередині країни та зайві підстави для критики української влади закордоном.

Окрім того, на думку Фесенка, було б щонайменше не дуже справедливо ліквідовувати партію, яка посіла друге місце на парламентських виборах. Тому він вважає, що карати, якщо є провина, слід окремих винних осіб.

Водночас політолог зазначив, що перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін керується суто юридичною логікою, а не політичними процесами.

«Він бачить свої прокурорські завдання – знайшов порушення, і повинен довести справу до кінця. А над політичними обставинами повинні думати, я гадаю, вже в Адміністрації Президента і в інших інстанціях, де приймаються полтині рішення», - вважає він, передає УНН.

Статьи по теме
"Українські пенсіонери помруть": Зеленський про необхідність західного фінансування

За словами Зеленського, українська влада не може не давати людям похилого віку пенсії, а на це потрібні гроші.
13.01 — 407

"Батьківщина" запропонувала концепцію справедливої мобілізації

Партія "Батьківщина" заявила, що нової хвилі мобілізації не уникнути. Однак завдання влади - зробити її справедливою, тому запропонувала свою концепцію мобілізації.
07.01 — 363

WP стало відомо, яку зброю США зможуть направляти Україні попри проблеми з фінансуванням
WP стало відомо, яку зброю США зможуть направляти Україні попри проблеми з фінансуванням

Сполучені Штати Америки ще протягом деякого часу зможуть відправляти Україні зброю більшої дальності та артилерійські боєприпаси.
21.11.23 — 491