Контракти.ua

1331  —  14.12.12
Політолог назвав Хорошковского ідеалістом з великими амбіціями
Політолог назвав Хорошковского ідеалістом з великими амбіціями

На думку директора Центру конфліктології та прогнозування ситуацій Михайла Погребинського, Валерій Хорошковський давно вже мав подати у відставку, оскільки його присутність в уряді Азарова була неприродною.

Експерт також вважає, що Хорошковський, вочевидь, бачив прем'єром себе.

Так експерт прокоментував Укрінформу заяву про відставку першого віце-прем'єр-міністра України Валерія Хорошковського у зв'язку з його незгодою із повторним призначенням Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра України.

«Я вважаю, що його (Хорошковського) присутність в уряді Азарова була взагалі неприродною, оскільки він не поділяє прагматичну філософію Азарова. Тому Хорошковський мав би давно піти. У нього не було жодних шансів зберегти себе в уряді Азарова. Це було очевидно», - сказав політолог.

За його словами, Хорошковський грунтує свою політику на певних ідеалістичних уявленнях про те, «що там, колись, щось буде добре, якщо ми підпишемо асоціацію з Європою і так далі», натомість, у Азарова дещо інше бачення.

«Азаров дотримується уявлень про те, що треба прагматично вирішувати питання сьогодні, завтра, післязавтра. І тут вони мають різні підходи», - сказав Погребинський.

Погребинський не приховує свого здивування з приводу того, чому так довго Хорошковський працював в уряді.

«Тут якось не логічно. Мені видається, що Валерій Іванович трошки переоцінює свою роль в історії. Відставка це просто привід нагадати про себе, і не більше того. Він хоче зберегти себе для участі у якомусь опозиційному проекті, він взагалі дуже амбітна людина і бачив себе в ролі якщо не президента, то як мінімум прем'єр-міністра. І звичайно йому не подобається те, що Азаров знову буде прем'єром», - резюмував політолог.

 

Статьи по теме
Азарова судитимуть за держзраду і виправдовування агресії РФ. Йому загрожує довічне
Азарова судитимуть за держзраду і виправдовування агресії РФ. Йому загрожує довічне

Колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова судитимуть за держзраду. Він публікував антиукраїнську пропаганду у своєму Telegram-каналі, тепер йому загрожує довічне ув'язнення.
22.03 — 326

Політтехнологу Медведчука Погребинському повідомили підозру в держзраді
Політтехнологу Медведчука Погребинському повідомили підозру в держзраді

Правоохоронці заочно повідомили підозру в державній зраді близькому до кума Путіна Віктора Медведчука політтехнологу Віктору Погребинському.
10.06.22 — 617

Азарову оголосили підозру у держзраді через
Азарову оголосили підозру у держзраді через "Харківські угоди"

Колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову оголосили підозру в державній зраді у справі про "Харківські угоди". Йому інкримінують дії на шкоду суверенітету України за попередньою змовою з тодішнім президентом Віктором Януковичем.
24.03.21 — 689