Контракти.ua

5609  —  12.12.12
Опозиція вже знайшла в своїх рядах двох «тушок» (оновлено)
Опозиція вже знайшла в своїх рядах двох «тушок» (оновлено)

Олександр та Андрій Табалови, обрані народними депутатами від об’єднаної опозиції «Батьківщина», мають скласти мандати за порушення присяги.

Відповідне рішення прийняла фракція «Батьківщини», повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

«Табалови не увійшли до складу фракції «Батьківщина» через порушення присяги кандидата у народні депутати, підписаної ними 5 серпня цього року», - вказано в повідомленні.

В партії нагадали, що згідно з присягою, кожен кандидат у народні депутати від «Батьківщини» «перед Господом Богом та народом України публічно присягнув дотримуватися перелічених зобов’язань».

«Зокрема, в тексті йшлося про те, що в разі принципової зміни політичної позиції врозріз із позицією «Батьківщини» обраний депутат «вважає справою честі та зобов’язується скласти повноваження народного депутата України», - уточнюється в повідомленні.

На підставі невходження Табалових до складу фракції «Батьківщина» та на підставі підписаної ними присяги фракція одноголосно ухвалила рішення вимагати від них скласти мандати народних депутатів.

На першому засіданні нового скликання Верховної Ради представники фракції «Батьківщина» виштовхали з зали засідання депутатів Табалових, які не написали заяви на вступ до фракції.

Табалових так і не пропустили до сесійної зали. Опозиціонери блокували усі двері, в які вони намагалися зайти.

Статьи по теме
Чому російські
Чому російські "ТУшки" замість 8 ракет випускають одну: Маломуж пояснив

За його інформацією, росіяни не мають достатньої кількості ракет, щоб запускати з кожного літака одразу по кілька одиниць.
16.01 — 385

Партия Порошенко переходит в оппозицию
Партия Порошенко переходит в оппозицию

Партия экс-президента Петра Порошенко Европейская солидарность переходит в оппозицию к правлящей партии Слуга народа.
29.08.19 — 597

В округе 210 срывают избирательный процесс (видео)
В округе 210 срывают избирательный процесс (видео)

16 августа в округе 210 (Прилуки, Козелецкий, Бобровицкий и Прилуцкий районы) молодые люди спортивного телосложения ворвались в Окружную избирательную комиссию. Их цель - давление на членов комиссии в интересах Бориса Приходько, кандидата, который занял второе место в гонке за депутатством.
16.08.19 — 851