Контракти.ua

854  —  17.02.12
АББ повідомила про ріст показників чистого прибутку в 2011 році на 24%
АББ повідомила про ріст показників чистого прибутку в 2011 році на 24%

Обсяг замовлень виріс на 23%; доходи збільшилися на 20% Обсяг річних замовлень вперше перевищив $40 млрд., доходи сягнули рекордних $38 мільярдів Рада директорів запропонувала виплатити дивіденди по 0,65 швейцарського франка за акцію, що на 8% більше, ніж у 2010 р.

Цюріх (Швейцарія), Київ, 17 лютого, 2012 – Група АББ повідомила про ріст прибутковості в 4 кварталі та всьому 2011 році, завдяки значному зростанню доходів та реалізації програми оптимізації витрат. В 2011 році компанія вперше в своїй історії отримала замовлення на суму понад $40 млрд. та отримала рекордний дохід на рівні $38 млрд.

 

Операційний прибуток EBITDA, ключовий елемент оцінки прибутковості для менеджменту компанії, в 4 кварталі зріс до $1,6 млрд., на 18% порівняно з тим же періодом минулого року. На 16% зросли доходи (органічний ріст - 10%). На цьому фоні маржа операційного прибутку зросла до 14,8% з 14,4% завдяки значному скороченню витрат на рівні близько $330 млн. та ефективнішому виконанню проектів.

 

Грошовий потік у 4 кварталі наблизився до показника $1,7 млрд., наблизившись до рекордних $1,8 млрд., котрих компанія досягала в тому ж кварталі 2009 та 2010 років.

Обсяги замовлень зросли на 17% (органічний ріст – 10%). Попит на продукцію та технологічні рішення АББ продовжував зростати завдяки тому, що промислові підприємства та комунальні компанії сфокусувалися на питаннях енергоефективності, промислової продуктивності та надійності роботи мереж. Причому це відбувалося як на розвинутих ринках, так і на ринках, що розвиваються. Зокрема значно зріс обсяг замовлень від нафтовидобувних та нафтохімічних підприємств, а також від компаній-операторів електромереж. Значно покращити показники замовлень, порівняно з тим же періодом минулого року, вдалося, зокрема, завдяки значному стрибку кількості великих контрактів (вартістю більше $15 млн.). Серед них можна згадати контракт вартістю $900 млн. на лінію надвисоковольтної передачі постійного струму в Індії та контракт вартістю $160 млн.  на підземну високовольтну лінію передачі постійного струму в Швеції.

 

«Ми продовжили ефективно працювати в четвертому кварталі, приділяли особливу увагу програмам оптимізації витрат та виконання проектів. Це допомогло нам досягнути справді рекордних показників дохідності та хорошої прибутковості, незважаючи на волатильність ринкового середовища, - заявив Джо Хоган, головний виконавчий директор групи АББ. – В цьому кварталі спостерігався дуже хороший попит на енергоефективні технологічні рішення для промисловості та для розширення й реконструкції енергомереж. Ми очікуємо, що так буде і надалі».

 

«Водночас, несприятлива структура бізнесу та тиск поточних цін, швидше за все, позначаться на показниках прибутку в першому кварталі 2012. Але ми маємо оптимістичні очікування щодо решти року та будемо активно працювати для зростання і надалі безкомпромісно контролюючи затрати».

Статьи по теме
Телеканал «Україна» отримав звання «Лідер громадської думки» серед ТОП-50 українських компаній
Телеканал «Україна» отримав звання «Лідер громадської думки» серед ТОП-50 українських компаній

Телеканал «Україна» увійшов до ТОП-50 найкращих компаній 2021 року в Україні, за версією журналу «Влада та гроші», і отримав звання «Лідер громадської думки».
13.12.21 — 607

Канал «Україна» – лідер телеперегляду листопада
Канал «Україна» – лідер телеперегляду листопада

За підсумками листопада 2021 року, телеканал «Україна» посідає перше місце серед ТОП-6 загальнонаціональних каналів за основними аудиторіями, як у містах з населенням 50 тис.+, так і по всій Україні.
03.12.21 — 776

Юрій Сугак переміг у номінації «Найкращий головний редактор інформаційного телемовлення»
Юрій Сугак переміг у номінації «Найкращий головний редактор інформаційного телемовлення»

Найкращий головний редактор інформаційного телемовлення – нагороду у цій номінації здобув головний редактор «Новинної групи Україна» Юрій Сугак.
01.12.21 — 920