З урахуванням військового стану ціни на овочі коливаються залежно від врожаю.
В Україні від початку осені ціни на овочі з борщового набору — картоплю, моркву, капусту, буряк і цибулю — трохи знизилися після літнього різкого подорожчання. Це пов’язано із сезонним насиченням ринку овочами відкритого ґрунту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Про це розповів генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль у коментарі для Новини.LIVE.
«У вересні, порівняно з серпнем, ми спостерігали певне зниження цін. Це сезонне явище. Але так триватиме недовго — наближаються холоди. Уже з середини жовтня почнуться перші заморозки, і виникнуть додаткові витрати на склади та логістику. Тому картопля, морква, буряк, капуста і цибуля додадуть у ціні 5–6 гривень», — пояснив Коваль.
За його словами, врожайність картоплі цього року краща, ніж минулого, і наразі її середня ціна становить близько 17 грн/кг. До грудня очікується підвищення до 20 грн/кг.
«Зараз найвигідніший час, щоб купувати овочі на зиму, бо через суху погоду аграрії виставили на ринок усі свої запаси», — додав експерт.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що, в Україні відбулися різкі зміни цін на овочі та фрукти: подорожчали морква, буряк, огірки та виноград, а помідори, цибуля, кавуни та дині подешевшали.