Контракти.ua

978  —  24.09
Як приготувати ідеальні яйця пашот: кулінарний секрет від зіркових кухарів
Як приготувати ідеальні яйця пашот: кулінарний секрет від зіркових кухарів

Лайфгаком для приготування ідеальних яєць у «сорочечках» поділилися відомі шеф-кухарі.

Яйця пашот — це страва, яка підкорить любителів ніжного сніданку. Це яйце, зварене без шкаралупи, з рідким кремовим жовтком, який ховається у «сорочечці» з ніжного білка. Щоб приготувати ідеальне яйце пашот, потрібно довести воду до легкого кипіння, додати трохи оцту, щоб білок краще тримав форму, створити у воді невеликий вир та обережно опустити в нього розбите яйце. Зазвичай для приготування потрібно 3–4 хвилини, після чого білок стає пружним, а жовток залишається рідким. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Їх можна подавати на тості, додавати до салатів. Однак як стверджують досвідчені шеф-кухарі, цей простий на вигляд процес може бути вельми складним. Один невірний рух — і замість ніжного жовтка та акуратного білка ви отримаєте липку кашоподібну масу.

Щоб уникнути поширених помилок, варто знати один лайфгак. Три професійні кухарі розкрили головний секрет ідеальних яєць пашот. Усі вони одностайно назвали одне й те саме правило — температура води ніколи не має досягати кипіння.

Жан-Батіст Лукас, власник кулінарної студії Chef Lucas Baking Studio, наголошує, що вода має лише «підніматися, але не кипіти». За його словами, повільне варіння на повільному вогні забезпечує ніжну текстуру білка і рідкий, м’який жовток. Оптимальний момент для опускання яйця — коли на дні каструлі з’являються перші маленькі бульбашки, які повільно піднімаються на поверхню.

Цю пораду підтримує і Глоя Гаммонд, шеф-кухарка Asana Lodge, яка запевняє, що окріп «просто розірве яйце», перетворюючи його на неакуратну масу.

Джессіка Рандгава, власниця ресторану The Forked Spoon, рекомендує контролювати температуру води за допомогою термометра, тримаючи її в межах 87–88 °C. Це дозволить білку повільно застигнути, не розшаровуючись.

Окрім температури, експерти також звертають увагу на свіжість яєць. Джессіка Рандгава пояснює, що з часом білок стає водянистим і розповзається під час варіння. Свіжі яйця мають щільніший білок, який краще тримає форму, забезпечуючи ідеальний результат.