Контракти.ua

627  —  04.09
Сирний продукт витісняє традиційний сир: що будуть їсти українці восени 2025 року
Сирний продукт витісняє традиційний сир: що будуть їсти українці восени 2025 року

Ціни на сир в ЄС падають, а в Україні зростають. Експерти розповіли про причину.

Від початку осені українські виробники сиру зазвичай розраховують на підвищення попиту. Проте цього року їхні очікування може зіпсувати цінова ситуація: тимчасом як у країнах ЄС у серпні сир подешевшав приблизно на 8%, українські компанії планують, навпаки, підвищити вартість продукції на близько 5%. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє ІНФАГРО.

Зростання цін уже відчутно впливає на ринок: імпортна продукція займає дедалі більшу частку, а на полицях супермаркетів усе частіше можна побачити сирний продукт — дешевшу альтернативу класичному сиру, яка швидко набирає популярності серед покупців.

Саме завдяки нижчій ціні сирний продукт сьогодні демонструє найшвидші темпи продажів. Для багатьох споживачів він стає єдиним доступним варіантом на фоні постійного зростання вартості натурального сиру.

Через це українським сироварам доводиться змагатися не лише з імпортними постачальниками, а й із внутрішніми виробниками дешевших аналогів. Експерти прогнозують, що тенденція до зростання попиту на сирний продукт збережеться і найближчими місяцями.

Нагадаємо, в Україні вкотре злетіли ціни на популярний овоч з борщового набору. В країні від початку осені зафіксовано зростання цін на білокачанну капусту.

А наприкінці серпня помітно знизилися ціни на картоплю та деякі овочі для борщу, хоча на деякі інші продукти відбувається зростання цін.