Неправильна підготовка та використання інструментів псує смак і текстуру страви, яку готують на грилі.
У розпал літнього сезону все більше людей готують м’ясо, овочі та інші страви на грилі. Та навіть досвідчені кулінари часто припускаються помилок, які псують смак і якість їжі. Експерти з кулінарії поділилися порадами, як уникнути типових помилок та досягти ідеального результату. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Про це пише Let Real Simple.
Якщо не чистити гриль після кожного використання, залишки їжі з минулого приготування можуть зіпсувати смак нової страви. За словами Міхаела Хандала, шеф-кухаря Інституту кулінарної освіти в Нью-Йорку, залишки перетворюються на обгорілий нагар, який не лише негігієнічний, а й додає неприємного присмаку. Крім того, брудна решітка унеможливлює утворення характерної сітки слідів від гриля.
Порада: очищуйте гриль одразу після приготування або перед новою сесією готування.
Так само, як духовку, гриль необхідно попередньо розігріти. Інакше їжа може прилипати до холодної решітки й не отримати належної скоринки. Експерти радять розігрівати гриль щонайменше 20 хвилин перед використанням.
Перевантаження гриля — одна з найпоширеніших помилок. Через нестачу простору волога не встигає випаровуватися, і продукти більше варяться на пару, ніж смажаться. До того ж це знижує температуру приготування, подовжує час і ускладнює створення рум’яної скоринки.
Порада: залишайте 1–2 см простору між шматками та готуйте в кілька етапів. Готові продукти тримайте в теплій духовці до подачі.
За словами Самуеля-Дрейка Джонса, експерта з живого вогню та шефа ресторану Hudson VU, надто висока температура підходить лише для швидкої обжарки, наприклад, стейка. Для решти страв вона може призвести до підгорілої скоринки й сирої серединки або висушити м’ясо.
Порада: великі шматки м’яса, такі як лопатка чи ребра, краще готувати повільно на помірному вогні.
Використання одних і тих самих щипців для сирого та приготованого м’яса — серйозна помилка, що може призвести до харчового отруєння. Бактерії з сирого м’яса можуть залишитись на щипцях і потрапити в уже приготовану страву.
Порада: використовуйте окремі інструменти для сирого і готового м’яса, а також прибирайте посуд, який контактував із сирим продуктом.
Постійно заглядаючи під кришку гриля, ви знижуєте температуру і порушуєте рівномірність готування. Хоча цікавість зрозуміла, краще дати продуктам спокій і не порушувати температурний баланс.
Порада: довіряйте рецептам, таймеру та власному досвіду. З часом навчитесь краще контролювати процес без потреби часто відкривати гриль.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що як вибрати гриль, а також про те, як зробити шашлик на мінеральній воді.