На полицях магазинів продається не лише та гречка, яка була вирощена на полях України. Все частіше туди потрапляє імпортна крупа, зокрема китайська, яку продають під виглядом “вітчизняної”.
Якщо розглядати таку крупу більш уважно, то можна помітити характерні відмінності. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Гречка, вирощена в Україні, вирізняється правильною тригранною формою і чіткими ребрами. Зазвичай її розмір однаковий і досить великий. Китайська гречка більш округла, вона має нечіткі краї, буває неоднорідною та значно меншою на вигляд.
Вітчизняний продукт має кремовий чи світло-коричневий відтінок. Тут усе залежить від методу обсмажування. А ось китайська гречка часто темно-коричнева. Це вказує на неправильне зберігання або надмірне термічне оброблення.
Під час варіння українська гречка поширює приємний аромат, який ми всі добре пам’ятаємо з дитинства. Китайська часто пахне хімією чи горілим. А це свідчить про надмірне оброблення хімікатами.
У китайській гречці міститься більше рутину. Це природна речовина, яка відповідає за еластичність судин. Вона дуже корисна для здоров’я в помірній кількості, але її надлишок шкодить. Зокрема, рутин може спричинити головний біль, алергічні реакції та розлади травлення.