В Україні цього тижня спостерігається зростання цін на моркву. Така тенденція зумовлена обмеженою пропозицією якісної моркви та високим попитом на неї.
Про це повідомляють Контракти з посиланням на аналітиків проєкту EastFruit.
Аналітики пояснили, що зростання попиту на цю продукцію дозволило місцевим фермерам підвищити відпускні ціни на наявні партії моркви.
Так, станом на 23 квітня, моркву продавали в діапазоні 30-40 грн/кг ($0,73-0,97/кг), залежно від якості та обсягів партій Це в середньому на 21% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
За словами експертів, оптові компанії та роздрібні мережі активно закуповують цю продукцію, тоді як запаси овочів у сховищах господарств стрімко скорочуються.
Аналітики додали, що підвищення цін на моркву також пов'язане з сезонним виснаженням запасів якісної продукції у господарствах.
Слід зазначити, що зараз морква в Україні надходить у продаж у середньому в 4,5 раза дорожче, ніж за аналогічний період 2024 року.