Контракти.ua

155  —  вчера, 16:04
Скільки дронів виготовила Україна в 2024 році: що кажуть у Міноборони
Скільки дронів виготовила Україна в 2024 році: що кажуть у Міноборони

Україна перевиконала план з виробництва дронів. Всього за цей рік було допущено до експлуатації понад 900 нових зразків озброєння та військової техніки.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що Україні вдалося перевиконати плани з виробництва дронів, про які наприкінці минулого року говорив колишній міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин. Він заявляв, що у 2024-му в Україні планують виготовити мільйон FPV-дронів, понад 10 тисяч ударних дронів з середньою дальністю польоту та понад тисячу безпілотників з дальністю від тисячі кілометрів.

"Цифри я називати не буду. Але всі ці показники по цьому напрямку, з цих номенклатур перевиконано. Це завдяки створенню сприятливих умов для розвитку в Україні оборонної індустрії за цим напрямком. Тобто Кабінетом міністрів були створені такі умови, які спонукали розширення виробництва, його масштабування і створення великої кількості приватних підприємств", - заявив Гаврилюк.

Заступник міністра оборони додав, що виробництво зробило дуже вагомий крок у створенні безпілотних систем. Особливо це стосується безпілотної авіації, ближньої та дальньої дії.

"Також великий крок у цьому році зроблений в напрямку розвитку наземних роботизованих комплексів та надводних комплексів. Загалом за цей рік було кодифіковано та допущено до експлуатації у Силах оборони понад 900 нових зразків озброєння та військової техніки - це за дев'ять місяців 2024 року", - сказав він.

За словами Гаврилюка, з лютого 2022 року допущено до постачання у військах понад 200 безпілотних авіаційних комплексів (БпАК) різних типів та призначення, понад 40 наземних роботизованих комплексів (НРК) вітчизняного виробництва. Більшість з них - саме у 2024 році. За дев'ять місяців поточного року було допущено до експлуатації 140 БпАК та 33 НРК.

Статьи по теме
Від початку війни населення України скоротилося на 10 млн – ООН
Від початку війни населення України скоротилося на 10 млн – ООН

За даними ООН, населення України скоротилося на 10 мільйонів осіб, або приблизно на чверть, з початку повномасштабного вторгнення Росії внаслідок відтоку біженців, падіння народжуваності та смертності від війни.
22.10 — 159

НАТО потрібно узгодити умови запрошення України до блоку, - голова Міноборони Нідерландів
НАТО потрібно узгодити умови запрошення України до блоку, - голова Міноборони Нідерландів

Країнам НАТО необхідно обговорити, на яких умовах Україна отримає запрошення та приєднається до Альянсу. Ясність із цього питання має бути внесена з самого початку.
21.10 — 159

Франція передасть Україні ще 12 САУ Caesar
Франція передасть Україні ще 12 САУ Caesar

Завдяки відсоткам від заморожених активів Російської Федерації Франція направить Україні більше озброєння. Зокрема, Київ отримає ще 12 САУ Caesar.
20.10 — 146