Контракти.ua

136  —  20.10
Франція передасть Україні ще 12 САУ Caesar
Франція передасть Україні ще 12 САУ Caesar

Завдяки відсоткам від заморожених активів Російської Федерації Франція направить Україні більше озброєння. Зокрема, Київ отримає ще 12 САУ Caesar.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на BFM TV.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню пояснив, що його країна "повернула" 300 мільйонів євро відсотків від заморожених російських активів, щоб купити військову техніку для України в кінці року, в тому числі 12 нових гармат Caesar.

"Ми мобілізуємо відсотки від заморожених російських активів для придбання військового обладнання для України... Лише до кінця 2024 року Франція повернула 300 мільйонів євро", - підкреслив Лекорну.

Він зауважив, що ця сума дозволила замовити 12 нових гармат Caesar, які будуть доставлені в Україну, а також 155-мм снаряди, ракети "Астра", керовані бомби AASM.

Статьи по теме
Не 34-м. Україна заслуговує стати наступним членом НАТО, - Зеленський
Не 34-м. Україна заслуговує стати наступним членом НАТО, - Зеленський

Україна заслуговує на те, щоб її наступною прийняли до Північноатлантичного альянсу. І для цього буде зроблено все потрібне.
20.10 — 155

Франція передасть Україні літаки
Франція передасть Україні літаки "Mirage-2000" на початку наступного року, — глава МЗС

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час спільної із очільником МЗС УКраїни Андрієм Сибігою пресконференції в Києві підтвердив намір передати винищувачі Dassault Mirage-2000 на початку 2025 року.
19.10 — 150

Чверть біженців не планують повертатися в Україну
Чверть біженців не планують повертатися в Україну

Близько 25% українських біженців у Європі планують назавжди оселитися за межами України.
18.10 — 219