Контракти.ua

164  —  вчера, 17:03
Україна та Греція підписали безпекову угоду
Україна та Греція підписали безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підписали угоду про співпрацю в безпековій сфері.

Про це Зеленський повідомив у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Греція готова забезпечувати найбільш нагальні оборонні потреби нашої держави й надалі. Вона надаватиме додаткові ресурси для прискорення підготовки наших пілотів і технічного персоналу для літаків F-16. Дякую Греції за всю допомогу, за всі можливості для захисту нашої країни та її людей", - зазначив Зеленський.

В Офісі президента додали, що від початку повномасштабного російського вторгнення Греція надає Україні військову допомогу, зокрема матеріально-технічну та навчальну.

"Цією угодою Грецька Республіка закріплює готовність забезпечувати найбільш нагальні оборонні потреби України й надалі", - йдеться в повідомленні.

Разом із партнерами Греція надаватиме додаткові ресурси для прискорення підготовки українських пілотів і технічного персоналу для літаків F-16.

Крім того, ідеться про економічне партнерство, співпрацю у сфері безпеки, підтримку санкцій проти РФ, притягнення держави-агресорки до відповідальності та відшкодування збитків, а також взаємодію в галузях культури, освіти та мистецтва.

Греція зобов’язується брати участь у відновленні й реконструкції України, підтримує майбутнє членство в ЄС і НАТО й Формулу миру.

Статьи по теме
Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо
Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо "Шахедів" і деяких ракет

Україна невдовзі може посилити своє ППО. Зокрема, для кращого збиття ворожих ракет та безпілотників.
вчера, 15:18 — 173

Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський
Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський

Найближчі місяці стануть вирішальними у війні з Росією. Оскільки у України не так уже й багато часу.
23.09 — 310

Зеленський оновив склад РНБО
Зеленський оновив склад РНБО

Президент України Володимир Зеленський змінив склад РНБО Це пов'язано з нещодавніми кадровими перестановками у Кабміні та Офісі президента.
13.09 — 310