Контракти.ua

127  —  вчера, 15:05
"Якщо хтось не заблокує": Україна сподівається на схвалення лідерами ЄС 35 млрд з заморожених коштів Росії

Україна очікує на політичне рішення від лідерів Євросоюзу надати їй 35 млрд євро заморожених коштів Росії.

Про це президент Володимир Зеленський сказав на брифінгу в Брюсселі, де він презентуватиме Єврораді План Перемоги. Про це повідомляють Контракти.UA.

Рішення зараз залежить лише від єдності лідерів ЄС. Однак він не виключає, що якась країна може заблокувати надання цих коштів.

"Якщо хтось не заблокує, то це допоможе. Думаю, лідери зможуть зробити це", – сказав Зеленський.

За даними Politico, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан готується зробити "політичний подарунок" колишньому президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу, якщо той виграє вибори у листопаді: зірвати позику для України на $50 млрд, яку раніше схвалили ЄС і "Велика сімка".

Про те, що Угорщина блокуватиме 35-мільярдний кредит для України за рахунок заморожених російських активів, поки у США не оберуть нового президента, раніше заявляв угорський міністр фінансів Міхай Варга.

Статьи по теме
Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту
Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту

З початку суботи, 12 жовтня, на фронті відбулося вже 94 бойових зіткнення. Найбільша кількість боїв сьогодні на Курахівському напрямку.
12.10 — 181

Російський наступ, ймовірно, завершиться найближчими місяцями - ISW
Російський наступ, ймовірно, завершиться найближчими місяцями - ISW

Російські війська вичерпали багато резервів, які вони створили для своєї посиленої наступальної операції влітку 2024 року. ISW оцінює, що російська наступальна операція, що триває, ймовірно, завершиться в найближчі місяці.
10.10 — 240

План перемоги України має
План перемоги України має "продуктивні кроки", - Держдеп США

Минулого тижня президент Володимир Зеленський був із візитом у США, де представив План перемоги України. Зокрема, Сполучені Штати вважають, що він містить продуктивні кроки.
03.10 — 228