Контракти.ua

203  —  вчера, 12:05
США продовжують співпрацювати з Україною щодо плану перемоги та "інших заходів", - Держдеп
США продовжують співпрацювати з Україною щодо плану перемоги та

Вашингтон продовжує обговорювати з Києвом план перемоги, ініційований президентом України Володимиром Зеленським. Також така робота ведеться владою США і стосовно "інших заходів" в контексті американської допомоги.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає РБК-Україна з посиланням на його брифінг у Вашингтоні. Про це повідомляють Контракти.UA.

Американський чиновник у бесіді з представниками ЗМІ не став конкретизувати свою минулу заяву про "продуктивні кроки", які влада США вбачає у даному плані, з яким Зеленський ознайомив американського колегу Джо Байдена під час візиту до Штатів у вересні.

Так, Міллер утримався уточнити на прохання журналістів, які пункти та положення в ініціативі підтримує американська сторона.

"Я не збираюся вдаватися в різні деталі, окрім того, що скажу, що ми продовжуємо співпрацювати з урядом України щодо цього плану", - сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Він додав, що Байден у телефонній бесіді з Зеленським 16 жовтня "очевидно" торкався питання плану перемоги України у війні з РФ.

"Я впевнений, що це була одна з тем розмови. І ми продовжуємо співпрацювати з ними щодо інших заходів, які, на нашу думку, не входять до плану, і які, на нашу думку, допоможуть Україні перемогти на полі бою та забезпечити справедливий і міцний мир", - заявив Міллер.

Статьи по теме
У президентських перегонах у США немає явного лідера, - CNN
У президентських перегонах у США немає явного лідера, - CNN

Оновлений середній показник загальнонаціональних опитувань громадської думки, як і раніше, не виявляє явного лідера у президентських перегонах: у середньому 50% виборців підтримують віцепрезидентку Камалу Гарріс, а 49% - колишнього президента Дональда Трампа.
вчера, 11:01 — 181

Байден про вибори президента США: не знаю, чи будуть вони мирними
Байден про вибори президента США: не знаю, чи будуть вони мирними

Американський президент Джо Байден не впевнений, що вибори у США 5 листопада відбудуться мирно.
05.10 — 268

Це предмет активної дискусії. У США відповіли, чи отримає Україна дозвіл бити по РФ ATACMS
Це предмет активної дискусії. У США відповіли, чи отримає Україна дозвіл бити по РФ ATACMS

Постачання ракет ATACMS Україні є предметом активної дискусії. Це може вирішитись питанням перемовин.
04.10 — 256