Контракти.ua

310  —  вчера, 19:27
Зеленський сказав, як Захід поставився до плану перемоги України
Зеленський сказав, як Захід поставився до плану перемоги України

Президент Володимир Зеленський розповів, що партнери на Заході поставилися до плану перемоги практично. І зараз команди зосередились на деталях дієвої підтримки.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на виступ глави держави у Верховній Раді. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Партнери України, яким вже був представлений цей план, - поставилися до нього практично. Уважно. Команди зосереджені на деталях заради дієвої підтримки. Команди почали працювати", - сказав Зеленський.

Він також підтвердив, що завтра представить план перемоги на засіданні Європейської Ради. При цьому президент наголосив, що для нього було важливо презентувати його Верховній Раді.

"Але я хочу бути відвертим з вами щодо того, як ситуація супроводжується у певній непублічній, в різноформатній комунікації з Україною. Ми чуємо від партнерів деяких таке слово як "перемовини" і значно рідше звучить слово "справедливість". Україна відкрита до дипломатії, але до чесної", - додав Зеленський.

Варто зауважити, що з планом перемоги були ознайомлені американський лідер Джо Байден та кандидати в президенти США Камала Гарріс та Дональд Трамп. Також документ презентували лідерам таких країн як Британія, Франція, Італія та Німеччина.

Зеленський у Раді представив план перемоги

Нагадаємо, що сьогодні президент Володимир Зеленський під час виступу у парламенті вперше презентував українцям план перемоги у війні. Він складається з п'яти пунктів.

Перший пункт - запрошення України в НАТО. Другий - оборона. Третій - стримування. Четвертий - стратегічний економічний потенціал. Пʼятий пункт, розрахований на післявоєнний час.

Деякі з пунктів мають таємні додатки до них мають доступ саме ті партнери, які володіють відповідним потенціалом.

Президент наголосив, що план розрахований за часом. І якщо почати рухатись за ним зараз, то може вдасться завершити війну не пізніше, ніж наступного року.

Статьи по теме
Зеленський сказав, що вважає успіхом для України
Зеленський сказав, що вважає успіхом для України

Україна має сильних людей, сильну армію, яка стільки часу протистоїть Путіну.
13.07 — 439

Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону
Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону

У час війни цей процес є обов'язковим.
01.06 — 344