Контракти.ua

181  —  12.10
Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту
Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту

З початку суботи, 12 жовтня, на фронті відбулося вже 94 бойових зіткнення. Найбільша кількість боїв сьогодні на Курахівському напрямку.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ.

Так, за даними зведення, сьогодні на Курахівському напрямку російські війська атакували 32 рази у бік Ізмайлівки, Гірника, Курахівки, Желанного Другого, Цукуриного, Новодмитрівки, Новоселидівки, Георгіївки, Костянтинівки та Антонівки.

"Половину спроб окупантів просунутися вперед вже відбито. Бої тривають - найгарячіше на цей момент біля Катеринівки", - додали в Генштабі.

На Куп’янському напрямку з початку доби російські окупанти проводили десять наступальних дій біля Петропавлівки, Степової Новоселівки, Лозової, Піщаного, Вишневого та М'ясожарівки. Сім боєзіткнень ще тривають.

На Лиманському напрямку противник 11 разів атакував біля Новомихайлівки, Греківки, Невського, Новосадового та Торського. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбивали три спроби агресора просунутись поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар'ївки та Виїмки. Два бої в цьому районі ще тривають.

На Краматорському напрямку на даний час відбулося вісім боєзіткнень в районах Калинівки, Часового Яру та Ступочок.

На Торецькому напрямку окупанти, за підтримки бомбардувальної авіації, дев’ять разів намагалися витіснити наші підрозділи із займаних позицій у районах Торецьку та Петрівки. Отримали жорстку відсіч.

На Покровському напрямку противник здійснив 14 штурмових дій у районах населених пунктів Миролюбівка, Лисівка, Крутий Яр та Михайлівка. Сили оборони України стримують натиск військ РФ та відбили 13 атак, наразі ще точиться один бій поблизу Селидового.

На Времівському напрямку противник один раз марно штурмував наші позиції поблизу Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбито одну ворожу атаку в районі Роботиного.

Водночас Сумська та Чернігівська області продовжують потерпати від російських обстрілів з артилерії та мінометів. Також низка населених пунктів в цих областях зазнавали сьогодні авіаційних ударів.

Статьи по теме
"Якщо хтось не заблокує": Україна сподівається на схвалення лідерами ЄС 35 млрд з заморожених коштів Росії

Україна очікує на політичне рішення від лідерів Євросоюзу надати їй 35 млрд євро заморожених коштів Росії.
вчера, 15:05 — 127

Генпрокурор: протягом року росіяни збільшили кількість страт полонених
Генпрокурор: протягом року росіяни збільшили кількість страт полонених

Росія протягом року збільшила кількість страт українських військовополонених. Це не поодинокі злочини, а цілеспрямована політика.
15.10 — 173

Росія найближчим часом може відновити масовані обстріли України, - РНБО
Росія найближчим часом може відновити масовані обстріли України, - РНБО

Російська Федерація (РФ) може відновити масовані обстріли української енергетики найближчим часом. Можливо, це станеться з початком опалювального сезону.
15.10 — 181