Контракти.ua

356  —  12.10
В Україні подешевшала цибуля
В Україні подешевшала цибуля

Цього тижня в Україні спостерігається поступове зниження цін на цибулю. Виробники це пов'язують ослаблення попиту та цей овоч та поступовим збільшенням пропозиції цибулі на ринку.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на аналітиків проєкту EastFruit.

Так, станом на 9 жовтня, фермери пропонували до продажу цибулю оптовими партіями по 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Ще однією причиною зниження цін стало збільшення пропозиції на ринку цибулі середньої та низької якості.

«До погіршення якості овочів призвели несприятливі погодні умови в Україні в літні місяці поточного року. Далі, через затяжні дощі в період збиральних робіт якість врожаю ще істотніше постраждала, внаслідок чого продукція виявилася непридатною для тривалого зберігання. Намагаючись якнайшвидше реалізувати таку цибулю, від фермерів нині неодноразово надходять повідомлення про зниження відпускних цін», – йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що продукція високої якості зараз зрідка надходить у продаж, оскільки фермери вважають за краще тримати її в сховищах, очікуючи вищих цін.

Експерти зазначили, що зараз цибуля в Україні в середньому коштує на 15% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Статьи по теме
В Україні зросла ціна на яблука
В Україні зросла ціна на яблука

В Україні спостерігається подорожчання яблук, яке пов'язане з сезонним скороченням пропозиції осінніх сортів, які пропонуються дешевше, ніж зимові.
04.10 — 219

В Україні запрацювали нові вимоги до якості молока та молокопродуктів
В Україні запрацювали нові вимоги до якості молока та молокопродуктів

В Україні набрав чинності наказ Мінагрополітики щодо змін до вимог безпечності та якості молока і молочних продуктів.
20.09 — 236

В Україні змінили правила відправлення продуктів поштою
В Україні змінили правила відправлення продуктів поштою

Кабінет міністрів України змінив перелік речей, заборонених для пересилання у поштових відправленнях, а також порядок їх вилучення. Основні зміни стосуються харчових продуктів.
12.09 — 260