Контракти.ua

627  —  12.10
У Росії збільшили виробництво далекобійних КАБів: понад 600 на місяць
У Росії збільшили виробництво далекобійних КАБів: понад 600 на місяць

Авіабомби УМПБ Д-30СН ворог може скидати з більш віддалених рубежів або для ураження більш віддалених цілей.

Російський військово-промисловий комплекс збільшив випуск нових керованих авіабомб УМПБ Д-30СН, які мають дальність від 90 км, до понад 600 одиниць на місяць. Саме такими КАБами ворог атакує українські міста Харків, Суми та Запоріжжя. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє видання Defense Express з посиланням на серійні номери на уламках цих боєприпасів, опубліковані профільним Telegram-каналом.

У виданні зазначили, що упродовж минулої зими загалом були виготовлено всього 110 одиниць цих боєприпасів. Навесні, коли ворог почав їх активно застосовувати, виробництво збільшили до 161 одиниці на місяць. У травні-червні росіяни вийшли на показники близько 600 бомб УМПБ Д-30СН.

Порівняно з бомбами з комплектами УМПК, ці УМПБ Д-30СН ворог може скидати з більш віддалених рубежів або для ураження більш віддалених цілей. Приблизна різниця у дальності - близько 30 км.

У виданні наголосили, що протидіяти літакам, які є носіями цих бомб, за допомогою гіпотетичних "блукаючих Patriot" чи умовних F-16 буде значно складніше.

Нагадаємо, наприкінці вересня ворог вперше випустив по Запоріжжю та прилеглих селах щонайменше сім керованих авіабомб. Вони спричинили масштабні руйнування.