Контракти.ua

1328  —  сегодня, 19:56
Reuters дізналося про долю "вагнерівців", які потрапили у полон туарегів
Reuters дізналося про долю

У липні декілька бойовиків ПВК "Вагнера" потрапили у полон до повстанців-туарегів в Малі. Ймовірно - всі вони вже мертві.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними агентства, представники ПВК "Вагнера" повідомили сім’ям полонених найманців про те, що ті вже мертві. Reuters дізналося про це від родичів трьох полонених, які в коментарі виданню підтвердили смерть своїх близьких в полоні у туарегів.

Однак речник повстанської групи туарегів спростовує цю інформацію. Там заявляють, що полонені росіяни та солдати малійської армії, захоплені в тому ж бою, все ще живі.

"Усі наші в'язні живі. Вагнер - брехуни", - сказав представник туарегів.

Він відмовився надати докази того, що полонені живі. Варто зауважити, що спочатку у ПВК "Вагнера" заявили, що більшість бійців, які брали участь у битві в пустелі, зникли безвісти.

Однак агентство Reuters ідентифікувало імена 31 найманця, зниклого безвісти або взятого в полон після битви з туарегами. Попри те, що "вагнерівці" визнали значні втрати під час засідки в Малі, вони не надали жодних даних про їх кількість.

Найманці в Африці

27 липня повстанці-туареги з руху CSP-PSD показали фото та відео з розбитою колоною бойовиків ПВК "Вагнера" в африканській країні Малі. Згодом стало відомо, що бій відбулися в місті Тінзауатен поблизу кордону Малі з Алжиром 25 та 26 липня.

Повстанці-туареги вбили й поранили близько 20 "вагнерівців", а ті, які вижили в бою, потрапили в полон.