Контракти.ua

199  —  28.09
Банкір дав прогноз курсу долара на початок жовтня
Банкір дав прогноз курсу долара на початок жовтня

У перший тиждень жовтня докорінних змін на валютному ринку не станеться. Як і раніше, курсові показники залежатимуть від режиму "керованої гнучкості", а саме від участі НБУ в досягненні балансу між попитом і пропозицією.

Про це заявив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, повідомляють Контракти з посиланням на РБК-Україна.

За його словами, роль валютних інтервенцій буде ключовою для формування поточних курсів.

"Крім того, на ринку, як і зазвичай, присутні інерційні прояви: тобто курсовий початок місяця може бути досить схожим на завершення вересня - тренд на зниження чи зростання може тривати в перші дні жовтня", - додав він.

Важливим для розуміння ситуації на валютному ринку стануть також показники курсів валют станом на 1 жовтня. "За нашим прогнозом, на цей день офіційний курс складе до 41,3 грн/гривень", - сказав банкір.

"Як і раніше, від ринку не варто чекати якихось сенсацій: всі можливі курсові зміни в щоденному розрізі будуть незначними, однак цілком можуть мати накопичувальний ефект, якщо, наприклад, спадний чи висхідний тренди триватимуть понад 3 дні (однак це буде скоріше винятком з правил: з огляду на ситуацію з початку року, зміна трендів відбувається кожні 3-4 дні)", - вважає Лєсовий.

За прогнозом банкіра, основні характеристики валютного ринку з 30 вересня до 6 жовтня, будуть такими:

  • Коридори допустимих валютних змін на міжбанку складуть 41-41,6 грн/долар та 44-46 грн/євро, на готівковому ринку - 41,2-41,8 грн/долар та 44-46,5 грн/євро.
  • Залежно від валюти середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку складе 0,3-0,5 грн.
  • Середні тижневі курсові відхилення будуть в межах 2% від стартового курсу тижня.

"Таким чином, у перші дні жовтня ситуація на валютному ринку не вирізнятиметься якоюсь новизною: курсові показники на готівковому ринку залежатимуть від міжбанку, події на якому відбуватимуться під наглядом регулятора. Якісь карколомні зміни майже виключені, натомість подальше курсове зростання може збігатися з курсовими прогнозами, закладеними в бюджет на 2024 рік", - констатував Лєсовий.

Статьи по теме
Очільник НБУ назвав причини здорожчання долара в Україні
Очільник НБУ назвав причини здорожчання долара в Україні

Національний банк України успішно протидіє девальвації гривні.
вчера, 12:52 — 207

Яким буде реальний курс долара на кінець 2025 року
Яким буде реальний курс долара на кінець 2025 року

Державний бюджет на 2025 рік передбачає середній розрахунковий курс макропрогнозу 45 грн за долар.
04.10 — 224

Українці збільшили покупку доларів у банках
Українці збільшили покупку доларів у банках

Населення України у вересні 2024 року продало комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на 1,564 млрд. доларів (в еквіваленті) і купило на 2,660 млрд. доларів. Чиста купівля валюти становила 1,096 млрд доларів.
02.10 — 318