Контракти.ua

2773  —  сегодня, 08:06
Глава МЗС Польщі спробував виправдати свою скандальну заяву про Крим
Глава МЗС Польщі спробував виправдати свою скандальну заяву про Крим

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що підтримує територіальну цілісність України. А його пропозиція віддати Крим під мандат ООН пролунала у рамках гіпотетичної дискусії.

Як пише РБК-Україна, заяву польського міністра наводить Onet. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, немає жодних сумнівів у тому, що Польща підтримує територіальну цілісність України. І сам він неодноразово про це говорив.

"З іншого боку, на конференції (у Києві - ред.) була гіпотетична дискусія між експертами в режимі off the record (конфіденційно, без цитування), де ми розглядали, як реалізувати пропозиції самого президента Зеленського (президента України Володимира Зеленського - ред.) про те, як повернути Крим. Він говорив про дипломатичні дії", - додав Сікорський.

Що передувало

Нагадаємо, минулого тижня під час візиту до Києва Сікорський заявив про те, що одним із варіантів у контексті Криму є передача півострова під мандат ООН. Це, за словами польського чиновника, було б потрібно "для проведення чесного референдуму".

Після цього глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підкреслив, що така пропозиція міністра закордонних справ Польщі є неприпустимою.

Як зазначив Чубаров, фактично польський чиновник запропонував Україні віддати Крим Росії.

У свою чергу, в Міністерстві закордонних справ України додали, що Крим завжди буде українським і в цьому питанні не допускаються компроміси.