Контракти.ua

636  —  сегодня, 19:18
WSJ повідомило про 80 тисяч загиблих українських військових: нардеп прокоментував
WSJ повідомило про 80 тисяч загиблих українських військових: нардеп прокоментував

Дані видання — завищені.

Видання The Wall Street Journal порахувало, що у війні з Росією загинуло 80 тис. українських військовослужбовців. Втім, ця цифра є значно завищеною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив народний депутат, секретар Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко в ефірі "Радіо Свобода".

"Я думаю, це перебільшені дані. Однозначно. Ті, що є. Саме якщо ми говоримо про загиблих, ті що в нас визнані", — висловився нардеп.

З його слів, навіть цифра в 50 тис. загиблих може бути завищеною або приблизною. Хоча, зауважив Костенко, точної інформації про втрати ЗСУ він не має.

"Якщо брати минулі два роки, то в нас десь приблизно однаково було по 19 тисяч. І це вважалося тільки ті, хто офіційно були, видані свідоцтва про смерть. Ми знаємо, що є ще люди, які є безвісти зниклими. Я думаю, що тут приблизно порахували ту ж саму цифру. Безпосередньо в мене немає самих точних даних, щоб сказати, що ці дані є на 100 відсотків правильними. Я думаю, що вони є приблизними (тут йдеться про 50 тисяч)", – сказав депутат.

Стаття The Wall Street Journal

Видання пише, що від початку великої війни кількість загиблих і поранених українців і росіян досягла приблизно одного мільйона осіб.

За конфіденційною українською оцінкою, станом на початок року загинуло 80 тис. українських військових, а кількість поранених – 400 тис. Оцінки російських втрат варіюються: за даними західних розвідок, загиблих може бути близько 200 тис., а поранених – близько 400 тис.