Контракти.ua

488  —  сегодня, 09:27
Україна збільшує виробництво власних крилатих ракет: "Нептун" знищив склад окупантів у Маріуполі
Україна збільшує виробництво власних крилатих ракет:

Нарощення власного виробництва далекобійної зброї дозволить нівелювати проблеми з постачанням ракет західного зразка.

Військово-морські сили Збройних сил України днями офіційно повідомили про знищення російського складу боєприпасів у тимчасово окупованому Маріуполі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Defense Express.

"За підтвердженими даними, внаслідок удару було знищено як інфраструктуру сховищ, так і тонни боєприпасів, які загарбники накопичували для застосування на території України", – йдеться у повідомленні пресслужби ВМС ЗСУ.

Втім, подробиць про те, чим саме було завдано удару по військовому об'єкту, у ВМС не надали.

"З огляду на те, що про знищення ворожих складів відзвітувалися саме у ВМС ЗСУ, можна вкотре припустити, що удару було завдано саме українськими крилатими ракетами "Нептун"", – зазначає видання.

Автори публікації зауважили, що внаслідок удару було знищено ціль, розташовану на відстані менш ніж 100 км від лінії боєзіткнення. На думку експертів, це дозволяє "обережно" припустити два важливі моменти. Перший – це ймовірне нарощення в Україні виробництва власних крилатих ракет. Другий – реальний дефіцит західних далекобійних ракет, про що неодноразово писала світова преса.

Водночас видання нагадало, що Сили оборони України, ймовірно, вже застосовують ракети "Нептун" для ударів по території РФ. Зокрема, в липні Генштаб натякав, що удар ВМС ЗСУ по складу техніки та озброєння росіян у Курській області – це результат роботи ЗРК "Нептун". Крім того, саме ракетою "Нептун" міг бути уражений у серпні пором "Конро Трейдер".

Нагадаємо, в серпні ракетний комплекс "Нептун" завдав удару по ЗРК С-300 поблизу населеного пункту Новошахтинськ у Ростовській області РФ, розташованого на відстані 160 км від лінії фронту.