Контракти.ua

299  —  вчера, 16:27
Збільшення армії є частиною довгострокової мети Росії, яка виходить за межі війни в Україні, - ISW
Збільшення армії є частиною довгострокової мети Росії, яка виходить за межі війни в Україні, - ISW

Зусилля Росії збільшити чисельність збройних сил є частиною довгострокової мети РФ, яка виходить за межі війни проти України. Ця мета спрямована на збільшення чисельності та загального потенціалу російської армії шляхом довгострокових широкомасштабних реформ збройних сил.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

Ці реформи тривають з початку 2023 року і включають відновлення Московського та Ленінградського військових округів і формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих і повітряно-десантних дивізій.

По мірі того, як російські військові починають формувати нові дивізії, армійські корпуси та армії, їх укомплектованість має зростати паралельно, принаймні на папері, зазначають в ISW.

"Проте здатність Росії належним чином здійснити ці реформи та інтегрувати збільшення бойового персоналу частково залежить від її ведення війни в Україні, як раніше оцінював ISW", - йдеться у звіті.

Середньострокові та довгострокові обмеження щодо формування збройних сил та економічні обмеження продовжуватимуть погіршувати здатність Росії підтримувати збільшення чисельності своїх військових і належно впроваджувати намічені реформи, зауважили в Інституті.

Нагадаємо, Путін своїм указом розпорядився збільшити штатну чисельність російської армії до 2 млн 389 тисяч осіб. Чисельність військовослужбовців зросте до 1,5 млн осіб.

За оцінками ISW, Путін не схильний оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ. Однак він не виключає такої можливості.

Статьи по теме
Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW
Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW

Російський диктатор Володимир Путін не схильний оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ. Однак він не виключає такої можливості.
вчера, 13:17 — 590

Держагентства РФ фіксують зростання невдоволення Путіним серед росіян, - ISW
Держагентства РФ фіксують зростання невдоволення Путіним серед росіян, - ISW

Держагентства Росії із проведення опитувань громадської думки визнають сплеск невдоволення російським диктатором Володимиром Путіним серед росіян.
01.09 — 892

Кремль формує загони тероборони для підтримки
Кремль формує загони тероборони для підтримки "звільнення" Курської області, - ISW

Влада Російської Федерації створює нові добровольчі загони територіальної оборони у відповідь на вторгнення ЗСУ в Курську область.
31.08 — 798