Контракти.ua

417  —  15.09
Росія хоче завершити війну в Україні до 2026 року, - Буданов
Росія хоче завершити війну в Україні до 2026 року, - Буданов

Росія хотіла б завершити війну до 2026 року своєю перемогою. Бо з літа 2025 року в неї почнуться серйозні проблеми в економіці й виникне необхідність мобілізації.

Про це заявив глава Головного управління розвідки Кирило Буданов, пише РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс-Україна". Про це повідомляють Контракти.UA.

"2025-й рік для них, рубіж 25-го - початок 26-го - він для них ключовий. Вони і хочуть все це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками, РФ, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, - це горизонт від 30-ти років, - випадають узагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, до чого вони прагнуть", - сказав він.

За його даними, Росія прогнозує, що "всі проблеми у них почнуться влітку 25-го року", оскільки об'єднаються як фінансово-економічний фактор, так і соціально-політичний.

"Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. Із цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося. Їм хотілося б завершити своєю перемогою, на жаль", - додав Буданов.

До того ж, як зазначив глава ГУР, у Росії дедалі гостріше звучить питання недобору в армію.

"У цей період (влітку 2025 року, - ред) вони зіштовхнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба трошки зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути, врешті-решт, критичним", - констатував Буданов.

Статьи по теме
Буданов назвав фактори, що створюють серйозні проблеми ЗСУ на полі бою
Буданов назвав фактори, що створюють серйозні проблеми ЗСУ на полі бою

Збільшення виробництва Росією керованих бомб, а також постачання артилерійських боєприпасів з Північної Кореї створюють серйозні проблеми для українських військ на полі бою.
17.09 — 695

Кількість росіян на Курському напрямку зросла в 3-4 рази, - ОТУ
Кількість росіян на Курському напрямку зросла в 3-4 рази, - ОТУ "Сіверськ"

Кількість російських військових на Курському напрямку зросла. Наразі там знаходиться до 45 тисяч окупантів.
16.09 — 1170

Як війна в Україні розгортатиметься далі: сценарії від Зеленського, Сирського, Буданова та експертів
Як війна в Україні розгортатиметься далі: сценарії від Зеленського, Сирського, Буданова та експертів

Наразі окупанти призупинили свій рух у напрямку Покровська, водночас ворожі сили намагаються вибити українських військових з Курщини.
15.09 — 326