Контракти.ua

322  —  15.09
Росія може відреагувати на дозвіл на далекобійні удари України диверсіями, - Bloomberg
Росія може відреагувати на дозвіл на далекобійні удари України диверсіями, - Bloomberg

Російський диктатор Володимир Путін може відреагувати на дозвіл партнерів України на далекобійні удари по Росії. Це можуть бути диверсії з боку Кремля.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними анонімних джерел видання, погрози Кремля на адресу країн НАТО через Україну щодо можливого використання ракет західного виробництва для ураження військових об'єктів в Росії, швидше за все, набудуть форми посилення диверсій, кібернетичних та інших гібридних атак, заявили американські і європейські чиновники.

Водночас ще одне анонімне джерело видання зауважило, що Росія також може відповісти прямим або непрямим нападом на американські війська в інших регіонах, наприклад, на Близькому Сході.

Удари України вглиб Росії

Нагадаємо, що попри те, що вже тривалий час Україна отримує далекобійні ракети від Британії, США та Франції. Використання цієї зброї для ударів по території Росії досі під забороною.

Прессекретар Білого дому Джон Кірбі заявив, що США наразі продовжують вести закриті переговори з Україною щодо цього питання.

Зауважимо, що сьогодні очікується зустріч президента США Джо Байдена з прем’єр-міністром Великобританії Кіром Стармером. Існує ймовірність, що лідери обговорять можливість дозволу Збройним силам України завдавати удари по російській території.

Статьи по теме
Путін отримав гарантії, що Монголія його не арештує, - Bloomberg
Путін отримав гарантії, що Монголія його не арештує, - Bloomberg

Російський диктатор Володимир Путін отримав запевнення, що не буде заарештований у Монголії за ордером МКС. Ця країна ратифікувала Римський статут.
31.08 — 1002

Заборона ЗСУ на удари далекобійними ракетами по РФ нівелює Курську операцію, - Bloomberg
Заборона ЗСУ на удари далекобійними ракетами по РФ нівелює Курську операцію, - Bloomberg

Зволікання західних партнерів України з дозволом бити західними ракетами по військових об'єктах РФ у глибокому тилу може нівелювати здобутки операції ЗСУ в Курській області.
23.08 — 848

ОАЕ заборонили захід танкерів з російського
ОАЕ заборонили захід танкерів з російського "тіньового флоту", - Bloomberg

Об’єднані Арабські Емірати заборонили прибувати кораблям під прапором африканської країни Есватіні. Це є останньою ознакою того, що країна Близького Сходу дистанціюється від ризикованих суден, які допомагають транспортувати російську нафту.
10.08 — 463