Контракти.ua

363  —  15.09
Китай раптом відвернувся від Росії: на який крок пішов Пекін
Китай раптом відвернувся від Росії: на який крок пішов Пекін

Китайський уряд зробив важливий крок, попередивши власних автовиробників утриматися від інвестицій у Росію.

Міністерство торгівлі Китаю попередило автовиробників країни про ризики, пов'язані з інвестиціями в автомобільну промисловість за кордоном. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Reuters.

Автовиробникам у Китаї рекомендували не інвестувати в Індію, "настійливо рекомендували" не інвестувати в Росію і Туреччину та в м'якшому тоні вказали на ризики під час будівництва заводів у Європі та Таїланді.

Там також закликали автовиробників використовувати зарубіжні заводи для остаточного складання автомобілів з використанням комплектувальних, що експортуються з Китаю, щоб знизити потенційні ризики, пов'язані з геополітичними проблемами.

Відносини між Китаєм та Індією стали напруженими після зіткнення їхніх збройних сил на спірному гімалайському кордоні 2020 року, що змусило Нью-Делі посилити перевірку китайських інвестицій і призупинити великі проєкти.

Тоді як кілька європейських країн, включно з Іспанією та Італією, прагнуть залучити інвестиції від китайських автовиробників, компанії, як і раніше, з обережністю ставляться до самостійного створення місцевого виробництва, яке вимагає великих інвестицій та глибокого розуміння місцевих законів і культури.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Китай надалі просуватиме власне бачення завершення війни Росії в Україні та навіть переконуватиме більшість країн світу підтримати цю пропозицію.