Контракти.ua

199  —  11.09
Чи готовий Київ до надзвичайних ситуацій у разі погіршення якості води: оцінка КМДА
Чи готовий Київ до надзвичайних ситуацій у разі погіршення якості води: оцінка КМДА

Київ готовий до надзвичайних ситуацій у випадку погіршення якості води через забруднення річок. Фахівці цілодобово стежать за станом води.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Романа Ткачука на брифінгу. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він наголосив, що у столиці ситуація стосовно води повністю під контролем й на даний час не викликає ніяких занепокоєнь.

За його словами, з 14 серпня фахівці почали отримувати інформацію про техногенну аварію, яка сталася на території РФ і яка пов'язана з викидом хімічних речовин в річку Сейм.

"З цього моменту на рівні міста зібрано і працює в цілодобовому режимі працює оперативний штаб, який постійно моніторить і збирає інформацію від будь-яких лабораторій і досліджень стосовно якості води в річці Десна, річці Дніпрі й тим паче в акваторії на території нашого міста", - сказав представник КМДА.

Посадовець додав, що результати аналізів не викликають занепокоєння. Як підкреслив Ткачук, фахівці чітко знають, де знаходиться ця пляма та як вона рухається.

"Було декілька комісій техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, які дали чіткі доручення всім учасникам даного штабу і процесу щодо проведення постійного контролю водоканалу, зміни технологічної режиму очистки води. Тому повністю вся наша система готова до будь-яких надзвичайних подій, які можуть виникнути, пов'язаних з погіршенням води", - додав Ткачук.

Генеральний директор "Київводоканал" Олег Лисюк підтвердив, що сталося органічне забруднення річок. За його словами, це могли бути відходи з цукрового заводу.

"Дійсно, з цукрового скоріш за все заводу, відходи від цього виробництва. Це дійсно рослинного походження і це органіка. Більш того, ми співпрацюємо з профільними лабораторіями, інститутами, які досліджують якість води. Ні пестицидів, ні перевищення, ні токсинів, з Міноборони підключалися лабораторії. Ніяких інших речовин у воді нема. Тому це органіка звичайна. Просто її кількість настільки велика, що вона поглинає кисень у воді", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно в Україні зафіксували забруднення річок Сейм та Десни. Було виявлено отруйну речовину, яка спустилася в Україну течією з території Росії.

У Міндовкілля оцінюють, що 14-16 вересня забруднена вода з Десни може досягти Київської області. При цьому у мережі почали з'являтися повідомлення про нібито погіршення якості питної води у Києві. У КМДА наголошують, що небезпеки для столиці поки немає.

Статьи по теме
Київський метрополітен оголосив новий тендер на добудову метро на Виноградар
Київський метрополітен оголосив новий тендер на добудову метро на Виноградар

"КП "Київський метрополітен" оголосив тендер на продовження будівництва метро на Виноградар.
13.05 — 310

У Києві та області на вихідні оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки, - КМДА
У Києві та області на вихідні оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки, - КМДА

У суботу та неділю, 4-5 травня, у Києві та Київській області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
03.05 — 272

Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку
Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку

В КМДА висувають ідею публічних обговорень, оскільки долю памʼятки мають визначати кияни.
24.04 — 322