Контракти.ua

117  —  10.09
Буданов вважає, що Telegram загрожує національній безпеці України
Буданов вважає, що Telegram загрожує національній безпеці України

Буданов не підтримує закриття Telegram в Україні, але вважає важливим деанонімізувати власників каналів.

Месенджер Telegram становить загрозу національній безпеці України, і хоча його закриття технічно складне, це все ж можливо. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Радіо Хартія.

"Telegram — це шкідливо. Я ніколи не боявся цього говорити. Це загроза нашій національній безпеці. Я це говорю абсолютно прямо, і ми це навіть документально робили", — сказав він.

Він повідомив, що за результатами досліджень військової розвідки, Telegram на сьогодні є основним джерелом отримання інформації в українському суспільстві.

Буданов не схвалює ідею закриття чи блокування Telegram в Україні, але вважає, що важливо розкрити особистості власників каналів у цьому месенджері.

"Я виступаю за те, щоб "офізичити" всі телеграм-канали. Якщо ти хочеш транслювати якісь новини — будь ласка, зареєструйся, щоб усі розуміли, що це канал громадянина РФ або громадянина України. І тоді в нього є відповідальність (перед підписниками — ред.)", — сказав глава ГУР.

Буданов вважає, що блокування Telegram, як це було зроблено з Однокласниками та ВКонтакте, є технічно складним, але можливим завданням. При цьому, на його думку, соцмережа X (колишній Twitter) не становить загрози для національної безпеки.

Нагадаємо, 25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, що пропонує регулювати діяльність платформ, зокрема Telegram, для контролю поширення масової інформації.

Наприкінці березня Юрчишин повідомив, що представникам державних органів та органів місцевої влади в Україні можуть заборонити мати акаунти у Telegram. Таке табу пропонують у разі, якщо цей месенджер буде визнано непрозорою мережею.

Зауважимо, як заявили в ГУР Міноборони України у лютому, Росія масово скуповує українські Telegram-канали та вербує впливових громадян держави для дестабілізації ситуації всередині країни у межах спецоперації "Майдан-3".

Статьи по теме
Буданов вважає, що КНДР зможе забезпечити РФ необхідною зброєю
Буданов вважає, що КНДР зможе забезпечити РФ необхідною зброєю

Російська Федерація відчуває нестачу артилерійських боєприпасів на війні в Україні. Однак на це можуть вплинути відносини між РФ та КНДР.
31.01 — 341

Буданов вважає, що Україна звільнить Херсон до кінця року
Буданов вважає, що Україна звільнить Херсон до кінця року

Українські захисники можуть до кінця 2022 року деокупувати Херсон від російських загарбників.
25.10.22 — 484