Контракти.ua

1017  —  05.09
Зеленський пояснив, чому Україна не повідомляла партнерам про Курську операцію
Зеленський пояснив, чому Україна не повідомляла партнерам про Курську операцію

Партнери України не знали про початок операції ЗСУ у Курській області. Це було несподівакою для них.

Як пише РБК-Україна, про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами Зеленського, операція ЗСУ у Курській області є невід’ємною частиною його "плану перемоги". Однак він про нього не буде розповідати аналогічно до того, як Україна не розповідала партнерам про Курську область.

"Я не скажу, вибачте, я не можу про це говорити. Це як початок нашої, цієї, Курської операції. При всій повазі, я не можу про це говорити, я думаю, що успіх дуже близький до несподіванки", - зауважив Зеленський.

Зеленський заявив в інтерв'ю NBC News, що адміністрація Байдена не знала про цю операцію, і вона трималася в строгому секреті навіть всередині України.

"Так, ми нікого не інформували. І це не питання недовіри", - сказав Зеленський.

Він також додав, що контрнаступ Києва влітку минулого року провалився багато в чому через те, що його багато рекламували і говорили про нього, даючи росіянам час на підготовку.

Операція ЗСУ

З початку серпня ЗСУ проводять операцію в Курській області. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на 27 серпня було взято під контроль 1300 квадратних кілометрів та 100 населених пунктів. Крім того, у полон захопили близько 600 російських військових.

Джерело РБК-Україна у військово-політичному керівництві повідомило, що окупаційні війська отримали від Путіна вказівку звільнити Курську область до 1 жовтня. Однак їхнє завдання - зробити це будь-що, не знімаючи сили з ключових ділянок, де Росія веде наступ на Донбасі.

Заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив, що Росія може зробити спробу контрнаступу в Курській області, але це будуть тяжкі бої для РФ.

Статьи по теме
Зеленський пояснив, як у майбутньому виключити можливість повторної агресії РФ
Зеленський пояснив, як у майбутньому виключити можливість повторної агресії РФ

Президент наголосив, що від безпеки у Європі залежить безпека всього світу.
09.09 — 203

Зеленський пояснив необхідність Курської операції браком далекобійності
Зеленський пояснив необхідність Курської операції браком далекобійності

Україна була змушена почати операцію в Курській області РФ через брак далекобійної зброї. ЗСУ не могли знищувати росіян на далекій відстані.
06.09 — 407

Зеленський пояснив кадрові зміни в Кабміні та ОП
Зеленський пояснив кадрові зміни в Кабміні та ОП

Державні інституції мають бути налаштовані так, щоб Україна досягла всіх результатів. Саме тому відбудеться низка кадрових змін у Кабінеті міністрів та Офісі президента.
05.09 — 543