Контракти.ua

432  —  01.09
Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном
Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном

Вірменія натякнула, що не хоче на мирних переговорах з Азербайджаном посередництва Росії. Єреван вважає правильним "двосторонній формат" переговорів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, якого цитує "Радіо Свобода". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми цінуємо підтримку всіх наших міжнародних партнерів у мирному процесі. Протягом тривалого часу робота з Азербайджаном відбувається у двосторонньому форматі, причому можна сказати, що цей формат показав певну ефективність за цей період", - сказав Пашинян.

Він зазначив, що 31 серпня було підписано спільну постанову комісій з демаркації кордону. Прем’єр-міністр Вірменії підкреслив, що якщо сторони можуть рухатися у двосторонньому форматі, то він вважає цей формат правильним.

"Про це я також сказав російському президенту під час нашої останньої телефонної розмови", - заявив він.

Пашинян додав, що не може сказати, що виключає зовсім роботу в іншому форматі.

Конфлікт навколо Нагірного Карабаху

У вересні 2023 року Азербайджан провів "антитерористичні заходи" на території Нагірного Карабаху. Невизнана "республіка" фактично капітулювала, а Вірменія відмовилася перекидати свою армію на територію регіону.

Пізніше Вірменія визнала площу Азербайджану з територією Карабаху. Проте протягом року мирна угода між Вірменією та Азербайджаном не була укладена.

Крім того, до конфлікту була причетна Росія. Її так звані миротворці перебували на території Нагірного Карабаху.