Контракти.ua

2268  —  30.08
Найкращий український пілот Moonfish загинув під час аварії F-16 – CNN
Найкращий український пілот Moonfish загинув під час аварії F-16 – CNN

У Збройних силах України не вважають, що причиною катастрофи стала помилка пілота.

Внаслідок аварії винищувача F-16 у понеділок, 26 серпня, загинув льотчик ВПС ЗСУ підполковник Олексій "Мунфіш" Месь. Це сталося лише за кілька тижнів після прибуття довгоочікуваних американських літаків до України. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомило CNN з посиланням на джерело в українських військових колах.

За інформацією співрозмовника видання, у Збройних силах України не вважають, що причиною інциденту стала помилка пілота.

Наразі ведеться розслідування авіакатастрофи, до участі в якому будуть запрошені міжнародні експерти. Попередньо розглядаються різні версії аварії, зокрема "дружній вогонь" української ППО, технічна несправність літака і помилка пілота.

Пілот Олексій Месь на псевдо Moonfish ("Риба-місяць") – один з перших українських пілотів, який пройшов навчання на західних винищувачах у США. Він загинув у результаті аварії під час "наймасштабнішої повітряної атаки" Росії на Україну. Героїчного українського захисника поховали в четвер, 29 серпня.

Нагадаємо, Олексій Месь назвав американський винищувач F-16 "швейцарським ножем" для неба. За його словами, на повну підготовку пілота F-16 потрібні роки, яких в українців немає.