Контракти.ua

337  —  30.08
Де Україна могла випробувати свою балістичну ракету: у Defense Express поділилися припущенням
Де Україна могла випробувати свою балістичну ракету: у Defense Express поділилися припущенням

Україна, ймовірно, випробовує балістичну ракету в реальних бойових умовах.

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що випробування української балістичної ракети відбувалося одразу ударами по російських окупантах. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку він висловив в ефірі "Еспресо".

"На щастя, ми не знаємо, коли саме відбувалося випробування нашої балістичної ракети. А також в якому форматі ці випробування відбувалися. Складно сказати, чи є у нас полігон на сьогодні, де б ми мали можливість приховано провести випробування такого типу ракети. Навряд чи у наших західних партнерів теж є полігони, на яких вони б дозволили випробувати саме балістичні ракети. І тут дуже цікавим є один факт. 2023 року росіяни дуже часто заявляли, що збивали ракету “Сапсан”. Тому хтозна, можливо, випробування нашої балістичної ракети відбувалося не на полігоні, а в реальних бойових умовах. Фактично випробування відбувалося одразу по окупантах", – припустив Киричевський.

За словами експерта, створення балістичної ракети є важливим досягненням для України, особливо враховуючи складні умови, в яких працювала оборонна промисловість країни.

"Дуже добре, що сьогодні мало відомих фактів щодо нашої балістичної ракети. Це добре для нас і не дуже – для противника. Ворог не має знати, які типи озброєння у нас є в арсеналі", – підкреслив експерт.

Киричевський зазначив, що розробка та випробування балістичної ракети стали можливими навіть під час активних російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури та військово-промислового комплексу України.

"Росіяни били по об'єктах енергетики та нашому ВПК, а за таких умов створити балістичну ракету вкрай складно", – підсумував він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 27 серпня повідомив, що українські сили вже випробували першу балістичну ракету власного виробництва. Застосування ракети було успішним.