Контракти.ua

276  —  13.08
Путін шокований проривом і наступом ЗСУ в Курській області – Bild
Путін шокований проривом і наступом ЗСУ в Курській області – Bild

Експерти зауважують, що нинішнє швидке просування ЗСУ може сповільнитися.

Раптова атака на Курську область шокувала російського "фюрера" Володимира Путіна та військове керівництво країни-агресорки. Зупинити український наступ Москва наразі не може. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

"Армія президента Володимира Зеленського чинить невпинний тиск ракетами, безпілотниками та артилерією. Російські війська викликали підкріплення – поки що безуспішно. Однак, на думку експертів Інституту вивчення війни США (ISW), українське просування може сповільнитися", – йдеться у статті німецького видання.

Окрім того, Bild згадує у матеріалі українського військового, зі слів якого операція в Курській області має на меті "дестабілізувати Росію".

"Ми йдемо в наступ. Задіяні тисячі українських військових. Мета – розосередити позиції противника, завдати йому максимальних втрат і дестабілізувати ситуацію в Росії", – повідомив український боєць, імені якого не називають.

Нагадаємо, в ISW назвали чотири сценарії того, як влада РФ буде реагувати на події у Курській області. Окрім того, американські аналітики наголошують, що ЗСУ змогли досягти оперативної несподіванки вздовж кордону з Росією.