Контракти.ua

580  —  07.08
Іран готується до війни та запросив у Росії радари і системи ППО, - WSJ
Іран готується до війни та запросив у Росії радари і системи ППО, - WSJ

Іран звернувся до Росії з проханням надати сучасні системи протиповітряної оборони в контексті ймовірної масштабної війни з Ізраїлем.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal. Про це повідомляють Контракти.UA.

Двоє іранських чиновників, знайомих із військовим плануванням, підтвердили, що Тегеран звернувся до Росії з проханням надати сучасні радари та засоби ППО.

Видання зазначило, що 5 серпня екс-міністр оборони РФ Сергій Шойгу прибув до Ірану, де зустрівся з новим президентом країни Масудом Пезешкіаном, а також командувачем іранських збройних сил, бригадним генералом Мохаммадом Багері, який очолює планування військових ударів по Ізраїлю.

Під час зустрічі Пезешкіан заявив, що Іран сповнений рішучості поглибити відносини з Росією як зі своїм стратегічним партнером.

"Росія є однією з країн, які підтримали іранський народ у важкі часи", - заявив новий президент країни.

Також Пезешкіан зазначив, що "злочинні дії" Ізраїлю у Секторі Газа та вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані минулого тижня "є наочними прикладами порушення всіх міжнародних законів і правил".

"Спільні позиції Ірану і Росії "у просуванні багатополярного світу, безумовно, призведуть до більшої глобальної безпеки і миру", - сказав президент Ірану.

У відповідь Шойгу заявив, що Росія "готова до повноцінної співпраці з Іраном з регіональних питань".

Ризик великої війни на Близькому Сході

Минулого тижня ізраїльські військові ліквідували високопоставлених чиновників ХАМАСу Ісмаїла Ганію та "Хезболли" Фуада Шукра. У відповідь Іран заявив про готовність завдати масованого удару по Ізраїлю.

Армія Ізраїлю готується до багатоденного удару ракетами та безпілотниками з боку Ірану, бойовиків "Хезболли" у Лівані та хуситів в Ємені.

За даними ЗМІ, Іран ймовірно атакує Ізраїль 12 та 13 серпня.

Днями Вашингтон закликав Тегеран пом'якшити помсту за вбивство лідера ХАМАС, але отримав відмову.

Статьи по теме
США розглядають розширення навчання українських пілотів на F-16, - WSJ
США розглядають розширення навчання українських пілотів на F-16, - WSJ

Сполучені Штати Америки розглядають можливість розширити навчання українських пілотів на F-16. Для цього є кілька опцій.
31.07 — 1664

Російський завод в Татарстані планує виробляти 6 тисяч
Російський завод в Татарстані планує виробляти 6 тисяч "Шахедів" щорічно, - WSJ

Російський завод в "Алабузі" планує виробляти 6 тисяч ударних безпілотників типу Shahed щорічно. Наприкінці квітня він вже випередив свій виробничий графік та поставив 4,5 тисячі дронів.
29.05 — 307

США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ

США розробляють санкції, що відріжуть деякі китайські банки від світової фінансової системи. У Вашингтоні сподіваються, що це призупинить фінансову підтримку Пекіном російського військового виробництва.
24.04 — 410