Контракти.ua

341  —  07.08
У РФ через багатомільйонні розкрадання затримали двох високопоставлених військових, - ISW
У РФ через багатомільйонні розкрадання затримали двох високопоставлених військових, - ISW

У Росії, 5 серпня, затримали керівника парку "Патріот" Міністерства оборони Росії В'ячеслава Ахмедова та заступника начальника Управління інноваційного розвитку Володимира Шестерова через розкрадання більше 40 мільйонів рублів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначається, що кошти були розкрадені під час закупівель для вищезгаданого парку. Зокрема у справі можуть з'явитися додаткові фігуранти.

"Патріот" був особистим проєктом ексміністра оборони й нинішнього секретаря Ради безпеки Сергія Шойгу. Колишній заступник останнього Тимур Іванов, який контролював будівництво парку, також був затриманий нещодавно.

Один з російських військових блогерів припустив, що затримання Ахмедова і Шестерова "свідчать" про зменшення впливу Шойгу у Кремлі.

Зокрема російське інсайдерське джерело, яке раніше вже передбачало правильно кілька командних змін у Мініоборони Росії, припустило, що нещодавно звільнений колишній заступник міністра оборони генерал армії Павло Попов може бути заарештований наступним.

Арешти та затримання військових у Росії

В кінці липня в Росії було заарештовано колишнього заступника міністра оборони Дмитра Булгакова. Проти нього відкрили справу через корупцію.

Зокрема ворог проводить зачистки в оборонній промисловості. Як розповідало Міністерство оборони Британії, Кремль посилює репресії проти тих, хто "недостатньо політично захищений".

Зокрема в ISW розповідали про затримання командира окупантів Дмитра Пєшкова. Ймовірно, це пов'язано з невдачами на фронті.

Статьи по теме
Держагентства РФ фіксують зростання невдоволення Путіним серед росіян, - ISW
Держагентства РФ фіксують зростання невдоволення Путіним серед росіян, - ISW

Держагентства Росії із проведення опитувань громадської думки визнають сплеск невдоволення російським диктатором Володимиром Путіним серед росіян.
01.09 — 886

Кремль формує загони тероборони для підтримки
Кремль формує загони тероборони для підтримки "звільнення" Курської області, - ISW

Влада Російської Федерації створює нові добровольчі загони територіальної оборони у відповідь на вторгнення ЗСУ в Курську область.
31.08 — 795

У Росії заарештували ще одного командира окупантів через невдачі на фронті, - ISW
У Росії заарештували ще одного командира окупантів через невдачі на фронті, - ISW

В Росії заарештували командира окупантів Дмитра Пєшкова. Аналітики вважають, що це пов'язано з невдачами на фронті.
04.08 — 224