Контракти.ua

224  —  04.08
У Росії заарештували ще одного командира окупантів через невдачі на фронті, - ISW
У Росії заарештували ще одного командира окупантів через невдачі на фронті, - ISW

В Росії заарештували командира окупантів Дмитра Пєшкова. Аналітики вважають, що це пов'язано з невдачами на фронті.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

"Російська влада 2 серпня заарештувала колишнього заступника начальника тилу 144-ї мотострілецької дивізії (20-ї загальновійськової армії Московського військового округу (МВО) полковника Дмитра Пєшкова", - йдеться в звіті.

Аналітики, з посиланням на російські ЗМІ пишуть, що правоохоронці затримали і звинуватили Пєшкова в розкраданні продовольчих пайків для російських солдатів, які воюють в Україні, в чому він не визнав себе винним.

"Арешт Пєшкова, ймовірно, є частиною узгоджених зусиль Кремля з усунення високопоставлених російських чиновників з Міноборони РФ, потенційно для того, щоб опосередковано покарати командування за невдачі військ або зберегти кадри лояльних і поступливих офіцерів усередині відомства", - додають в ISW.

Як вказується в документі, підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії вели наступальні дії в районі Терни - Невське Луганської області і нещодавно втратили частину території через контратаки ЗСУ в цьому районі.

Арешти та затримання військових у Росії

Близько тижня тому в Росії було заарештовано ще одного колишнього заступника міністра оборони Дмитра Булгакова. Проти нього відкрили справу через корупцію.

Раніше в ГУР розповідали, що розвідники допомогли затримати за підозру в корупції заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова.

Крім того, Кремль проводить зачистки в оборонній промисловості. З початку війни проти України посилюються репресії проти тих, хто "недостатньо політично захищений".

Статьи по теме
Держагентства РФ фіксують зростання невдоволення Путіним серед росіян, - ISW
Держагентства РФ фіксують зростання невдоволення Путіним серед росіян, - ISW

Держагентства Росії із проведення опитувань громадської думки визнають сплеск невдоволення російським диктатором Володимиром Путіним серед росіян.
01.09 — 892

Кремль формує загони тероборони для підтримки
Кремль формує загони тероборони для підтримки "звільнення" Курської області, - ISW

Влада Російської Федерації створює нові добровольчі загони територіальної оборони у відповідь на вторгнення ЗСУ в Курську область.
31.08 — 798

У РФ через багатомільйонні розкрадання затримали двох високопоставлених військових, - ISW
У РФ через багатомільйонні розкрадання затримали двох високопоставлених військових, - ISW

У Росії, 5 серпня, затримали керівника парку "Патріот" Міністерства оборони Росії В'ячеслава Ахмедова та заступника начальника Управління інноваційного розвитку Володимира Шестерова через розкрадання більше 40 мільйонів рублів.
07.08 — 344