Невід'ємною частиною багатьох закладів громадського харчування є одноразовий посуд. Ресторани, кафе, кав'ярні і фудкорти не обходяться без паперових чи пластикових тарілок, салатників і стаканчиків. Такі вироби мають багато переваг, серед яких зручність, практичність, гігієнічність і безпека. Щоб заощадити час та кошти, закладам громадського харчування варто купувати одноразовий посуд оптом.
1. Гігієнічність. Вироби забезпечують високий рівень гігієни, оскільки використовуються лише один раз і не потребують миття. Це знижує ризик поширення інфекцій.
2. Зручність. Паперовий та пластиковий посуд легкий і зручний у використанні. Він підходить для закладів з великим потоком людей, фуд-кортів на ярмарках і фестивалях, а також для місць, де потрібно швидко та ефективно обслуговувати велику кількість клієнтів.
3. Економія часу і ресурсів. Використання одноразового столового приладдя дозволяє заощаджувати час на миття та сушіння, а також знижує витрати на воду і мийні засоби.
4. Безпека. Менший ризик травм від розбитого скла або порцеляни.
5. Практичність. Навіть якщо заклад використовує звичайні стакани і тарілки, обов'язково потрібно мати в наявності й одноразові – для замовлень на виніс або доставку.
Залежно від меню та режиму роботи кафе чи ресторану можуть знадобитися:
- пластикові тарілки та салатники;
- супники;
- соусники;
- паперові чи пластикові стакани;
- столове приладдя (ножі, вилки, ложки);
- блістерні, паперові або алюмінієві контейнери.
Одноразовий посуд може виготовлятися з різних матеріалів: пластику, паперу, алюмінію.
Пластиковий та паперовий посуд може використовуватися як для подачі страв, так і для їх транспортування. Алюмінієві контейнери зазвичай використовують для зберігання або доставки гарячої їжі, оскільки вони добре утримують тепло.
Для того щоб вибрати одноразовий посуд, перш за все необхідно проаналізувати його характеристики та ознайомитися з пропозиціями, представленими на ринку.
Зверніть увагу на такі параметри:
- матеріал. Вибір матеріалу залежить від типу їжі і напоїв, які ви плануєте подавати. Для гарячих страв краще підходять паперові та алюмінієві варіанти, для холодних – пластикові;
- міцність і якість. Переконайтеся, що вироби достатньо міцні. Вони повинні витримувати вагу їжі і не деформуватися під час використання;
- дизайн. Зовнішній вигляд одноразового посуду також має значення. Обирайте дизайн, який відповідатиме стилю вашого закладу та викликатиме приємне враження у клієнтів;
- вартість. Враховуйте співвідношення ціни та якості. Дешеві варіанти можуть бути менш надійними.
Вибрати потрібну продукцію можна як в офлайн, так і в онлайн-магазинах. Зручним варіантом для закладів громадського харчування є замовлення всього необхідного в інтернет-магазині з доставкою за потрібною адресою. Широкий асортимент різноманітного одноразового посуду представлений на сайті Cuplus, де можна придбати товари оптом за вигідними цінами. Інвестуючи в якісний одноразовий посуд, ви забезпечите успішну та ефективну роботу закладу.