Контракти.ua

272  —  07.07
Боррель розкритикував візит Орбана до Москви: прем'єр Угорщини назвав це "брюссельською маячнею"
Боррель розкритикував візит Орбана до Москви: прем'єр Угорщини назвав це

Прем'єр не отримував мандат від Ради ЄС.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан бурхливо відреагував на заяву очільника євродипломатії Жозепа Борреля про те, що його візит до РФ – це тільки двосторонні відносини між Будапештом в Москвою, в поїздці він не представляє Євросоюз. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він написав у Мережі Х.

Орбан обурився такою заявою Борреля і назвав його слова "брюссельською демократичною маячнею".

"Це і є брюссельська бюрократична маячня, яка не дала результатів у пошуку шляху до миру в російсько-українській війні. Якщо ми хочемо покласти край війні, нам потрібен політичний підхід, а не бюрократичний", – написав угорський прем'єр.

Заява Борреля

Прем'єр Угорщини 6 липня приїхав до Москви, де зустрівся з диктатором РФ Володимиром Путіним. Боррель заявив, що очільник угорського уряду не отримав жодного мандату від Ради ЄС на візит до Москви.

"Позиція Євросоюзу щодо загарбницької війни Росії проти України викладена в багатьох висновках Європейської Ради. Відповідно така позиція виключає офіційні контакти між Європейським Союзом і президентом Путіним. Таким чином прем’єр-міністр Угорщини не представляє ЄС у жодній формі", – заявив дипломат.