Контракти.ua

399  —  05.07
Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico
Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає

Дональд Трамп у разі повернення на пост президента навряд чи виведе США з НАТО, але здійснить "радикальну переорієнтацію" альянсу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Politico. Про це повідомляють Контракти.UA.

Видання посилаючись на консультантів Трампа пише, що передбачуваний зсув включатиме значне та суттєве скорочення ролі США у сфері безпеки. Так, Америка замість того, щоб бути основним постачальником бойової сили в Європі, може стати кимось, хто надає підтримку лише під час кризи.

Інша частина плану Трампа, що формується - це дворівнева система НАТО. Ця ідея означає, що країни-члени, які ще не досягли мети витрачати 2% ВВП на оборону, "не користуватимуться щедрістю та гарантіями безпеки США".

Крім того, Трамп підтримує принцип нерозширення НАТО на схід, що фактично позбавляє шансів на приєднання до Північноатлантичного альянсу не тільки Україну, а й Грузію.

За словами людей з команди Дональда Трампа, США "збережуть свою ядерну парасольку над Європою", військово-повітряні, а також військово-морські сили та бази у Німеччині, Британії та Туреччині. Проте основні сили піхоти, бронетехніки, матеріально-технічного забезпечення та артилерії зрештою перейдуть у зону відповідальності європейців.

Нагадаємо, що суд у Нью-Йорку відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання". Тепер вирок колишньому президентові мають винести до 18 вересня, а це означає, що Дональд Трамп, який є передбачуваним кандидатом у президенти США, може з'явитися на з'їзді Республіканської партії 15 липня особисто.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховний суд США визнав, що Трамп мав імунітет під час перебування при владі. Але мова йде про дії, скоєні в рамках конституційних повноважень його як президента.

Статьи по теме
США завершують роботу над дозволом для України на удари вглиб Росії, - Politico
США завершують роботу над дозволом для України на удари вглиб Росії, - Politico

Білий дім завершує роботу над планом щодо послаблення деяких обмежень на використання американської зброї Україною. Обговорення, що проходили у вузькому колі, стосуються можливості розширення території всередині Росії, по якій Україна зможе завдавати ударів з використанням американських і британських озброєнь.
13.09 — 318

Союзники Трампа побоюються, що він провалить дебати з Гарріс, - Politico
Союзники Трампа побоюються, що він провалить дебати з Гарріс, - Politico

Другі дебати можуть стати для Дональда Трампа найкращим шансом відновити свої позиції у президентських перегонах. Але деякі республіканці побоюються, що він може проґавити цю можливість.
09.09 — 403

США готові передати Україні далекобійні ракети JASSM для F-16, - Politico
США готові передати Україні далекобійні ракети JASSM для F-16, - Politico

Україна може отримати від США авіаційні ракети JASSM для F-16. Вашингтон "відкритий" до таких постачань.
17.08 — 2228