Контракти.ua

244  —  04.07
Президент Фінляндії оцінив, хто міг би закінчити війну в Україні "одним дзвінком телефоном"
Президент Фінляндії оцінив, хто міг би закінчити війну в Україні

Стубб впевнений, що не можна наполягати на припиненні вогню.

Залежність агресорки Росії від Китаю дійшла до того, що Пекін міг би припинити війну в Україні, якби забажав. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив президент Фінляндії Александр Стубб, пише Вloomberg.

"Росія зараз дуже залежить від Китаю. Один телефонний дзвінок президента Сі Цзіньпіна вирішив би цю кризу", - наголосив він.

З його слів, аби китайський лідер Сі Цзіньпін сказав диктатору Путіну, що "час починати мирні переговори, то Росія була б змушена це зробити. Мовляв, у Кремлі "не було б іншого вибору", - наголосив Стубб.

"Зараз не може бути й мови про те, щоб наполягати на припиненні вогню, потрібні справжні мирні переговори", висловився президент Фінляндії.

Стубб також закликав Європу посилити свою підтримку Україні, а також нарощувати свій власний оборонний потенціал у традиційній армії, а також проти гібридної війни Росії. За його словами, Києву потрібна як матеріальна допомога, яка включає фінансову і політичну підтримку. Зокрема, прокладання шляху до членства як в ЄС, так і в НАТО.

Як повідомлялося, під час візиту до Києва прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту Володимиру Зеленському припинити вогонь та вести перемовини з РФ. Тим часом в ОП наголошують, що Україна має інструменти для досягнення миру.