Контракти.ua

314  —  30.06
Навіщо РФ інженерні війська КНДР на війні в Україні: експерт вразив відповіддю
Навіщо РФ інженерні війська КНДР на війні в Україні: експерт вразив відповіддю

Залучення інженерних військ КНДР свідчить про виснаження ресурсів Росії.

У Росії фактично більше немає власних інженерних військ, тому що за понад два роки війни в Україні вони просто знищені. Саме тому Путін попросив Кім Чен Ина відправити на допомогу російській армії інженерний підрозділ північнокорейських збройних сил. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі "1+1".

"Відповідь досить проста: тому що інженерні війська в самій Росії знищені, вони повністю знищені. На третій рік війни загальна кількість знищеної та пошкодженої російської спецтехніки перевищила 2400 одиниць", – зазначив експерт.

Коваленко пояснив, що інженерна техніка – це спецтехніка для будівництва фортифікаційних споруд, для розмінування та дистанційного мінування, а також для евакуації іншої пошкодженої бойової техніки.

"Тобто Путін цілком можливо робив Кім Чен Ину запит і на інші речі... Боєприпаси – це сто відсотків, ми це розуміємо. Техніка могла бути... були ці запити. Але інженерні війська – це саме те, чого Росія потребує найбільше", – наголосив військово-політичний оглядач.

На його думку, в окупантів закінчується потенціал їх власних інженерних військ. Це насамперед свідчить про виснаження ресурсів держави-агресорки.

Нагадаємо, ISW не знайшов жодних доказів того, що Північна Корея готується відправити інженерні сили до окупованої Донеччини.