Контракти.ua

150  —  29.06
ЄС введе мита на цукор та яйця з України через перевищення квоти, - FT
ЄС введе мита на цукор та яйця з України через перевищення квоти, - FT

ЄС збирається ввести мита на імпорт українського цукру та яєць, використовуючи "аварійне гальмо", покликане заспокоїти фермерів, які протестували по всьому блоку на початку цього року.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Financial Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними джерел видання, тарифи у розмірі 89 євро за тонну будуть введені починаючи з 28 червня, аналогічно тарифу, який було введено на українську овес минулого тижня, і діятимуть до червня 2025 року.

Обмеження у разі зростання імпорту

У червні 2022 року ЄС тимчасово призупинив низку тарифів, передбачених Угодою про асоціацію з Україною.

У квітні Європейський парламент схвалив продовження на рік безмитної торгівлі українською сільськогосподарською продукцією, водночас запровадивши нові обмеження на рівень імпорту. Це буде останній перегляд. ЄС та Україна мають намір укласти довгострокову угоду з червня 2025 року.

Початкова пропозиція Єврокомісії передбачала, що тарифи мають набути чинності на птицю, яйця та цукор, якщо імпорт перевищить середній рівень 2022 та 2023 років.

Законодавці ЄС додали до списку овес, крупу, кукурудзу та мед, а Франція та Польща наполягали на тому, щоб розрахунковий період включав 2021 рік, рік перед вторгненням Росії, коли імпорт був нижчим через мита. У результаті було знайдено компроміс, що включає лише другу половину 2021 року.

Статьи по теме
Французька компанія Danone має намір продати російські підприємства, - FT
Французька компанія Danone має намір продати російські підприємства, - FT

Французька компанія Danone планує продати свій російський бізнес. Покупцем може стати один із членів кремлівського керівництва, який пов'язаний із племінником чеченського лідера Рамзана Кадирова.
22.02 — 287

Власник Zara та Bershka домовився про продаж бізнесу в Росії, - FT
Власник Zara та Bershka домовився про продаж бізнесу в Росії, - FT

Компанія Inditex, яка володіє магазинами одягу Zara та Bershka, продає свій бізнес у Росії. Відповідний дозвіл вона отримала від влади країни-агресора.
08.04.23 — 788