Контракти.ua

550  —  29.06
Міноборони про темпи мобілізації: динаміка позитивна, краще ніж в березні та лютому
Міноборони про темпи мобілізації: динаміка позитивна, краще ніж в березні та лютому

У Міноборони відзначають позитивну динаміку в темпах мобілізації в Україні. Ситуація краще, ніж у березні та лютому.

Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, пише РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Можемо говорити однозначно, що зараз зросла кількість людей, які мобілізуються. Зараз процес набув інакшої інтенсивності. Ми не можемо розкривати цифри, але динаміка позитивна, і це не може не тішити", - сказав він.

За словами спікера, в Міноборони розуміють, що аби ці люди, які зараз мобілізуються, опинилися у війську, потрібен деякий час.

"Потрібно пройти навчання, ВЛК, отримати мобілізаційне розпорядження, але так чи інакше процес іде. Динаміка значно покращюється, якщо порівнювати з березнем або лютим", - констатував Лазуткін.

Мобілізація в Україні

Буквально вчора, член комітету Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Вениславський зазначав, що парламент та Міністерство оборони досягли головної мети, яку закладали до закону про мобілізацію. На сьогодні понад 2 млн українців оновили свої військово-облікові персональні дані.

Зокрема, за словами нардепа Романа Костенка, в Україні у травні мобілізували таку ж кількість військовозобов'язаних, як за останні півроку.

Нагадаємо, в кінці травня президент України Володимир Зеленський заявляв, що мобілізація в Україні збільшилася після того, як став діяти новий профільний закон.