Контракти.ua

159  —  26.06
Шойгу та Герасимова оголосили в міжнародний розшук
Шойгу та Герасимова оголосили в міжнародний розшук

Виписали ордери в контексті війни за “ймовірні міжнародні злочини”, вчинені з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт двох військових злочинців РФ. Мовиться про ексміністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили в пресслужбі Міжнародного кримінального суду.

Як зазначається, ордер на арешт видали стосовно колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який ще нещодавно був однією  з ключових осіб у війні, яку РФ розв’язала проти України.

Крім того, ордер виданий і на начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Виписали їх в контексті війни за “ймовірні міжнародні злочини”, вчинені з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року.

Водночас в Офісі президента України додали, що ордери виписані стосовно нападів на цивільні об'єкти та енергетичну інфраструктуру.

"Це напади на цивільні обʼєкти, енергетичну інфраструктуру, шкода цивільним людям та обʼєктам, а також злочини проти людяності. Шойгу та Герасимов несуть індивідуальну відповідальність", - підкреслив голова ОП Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що Міжнародний суд у Гаазі видав ордери на арешт командувачів дальньої авіації і Чорноморського флоту РФ.