Контракти.ua

505  —  24.06
В Росії є ті, хто за більш жорсткий підхід до війни проти України, - розвідка Британії
В Росії є ті, хто за більш жорсткий підхід до війни проти України, - розвідка Британії

У Росії є сили, які виступають за більш жорсткий підхід до війни проти України. Зокрема, націоналістичний рух "Братство академістів" власника телеканалу "Царьград" Костянтина Малофєєва.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на публікацію британської розвідки в соцмережі Х. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ця організація (Малофєєва - ред.) має осередки у різних російських університетах і дотримується войовничо імперіалістичного світогляду. "Братство" вірить, що 21 століття може стати золотим століттям російської культури з ідеологічним домінуванням Росії у глобальному масштабі", - розповіли в розвідці Британії.

За даними британської розвідки, "Братство" організувало власні військові тренування і вже деякі члени організації вирушили воювати проти України.

"Існування цього руху свідчить про те, що в Росії є виборці, які підтримують більш войовничий підхід до війни в Україні та на Заході. Це, ймовірно, матиме вплив на зміну поколінь, яка, ймовірно, відбудеться серед російських адміністративних еліт протягом решти цього десятиліття", - зазначили в розвідці.

Нагадаємо, раніше британська розвідка розповідала, що Кремль взяв під контроль всі угруповання найманців, які воюють проти України.

Крім того, росіяни вербують для війни в Україні мешканців Африки. У британській розвідці вважають, що африканці мають стати заміною російських в'язнів на фронті.

Статьи по теме
Через втрати у війні. Кремлівська еліта ізолюється від населення, - розвідка Британії
Через втрати у війні. Кремлівська еліта ізолюється від населення, - розвідка Британії

Російська армія продовжує зазнавати величезних втрат у війні проти України. Це спричиняє все більшу ізоляцію російської еліти від населення.
13.03.23 — 969