Контракти.ua

410  —  18.06
Путін виявляє інтерес до переговорів, щоб схилити Захід до поступок щодо України, - ISW
Путін виявляє інтерес до переговорів, щоб схилити Захід до поступок щодо України, - ISW

Президент Росії Володимир Путін не зацікавлений у мирних переговорах. Його "цікавість" до діалогу покликаний схилити Захід до поступок, які порушать суверенітет України.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

"ISW продовжує вважати, що президент Росії Володимир Путін не зацікавлений у сумлінних переговорах і лише симулює інтерес до них в окремих випадках у рамках ширших інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоб схилити Захід до випереджальних поступок, які порушать суверенітет України", - йдеться у звіті.

Також аналітики вважають, що Путін навряд чи буде зацікавлений у мирних переговорах у найближчому майбутньому. Це пояснюється тим, що нещодавно російський диктатор виклав теорію перемоги Росії в Україні, яка базується на припущенні, що російські війська здатні до необмеженого поступового наступу на полі бою, щоб пережити підтримку України з боку Заходу.

Нагадаємо, що Швейцарія допустила участь Путіна у другому саміті світу, незважаючи на наявність ордера на арешт.
Раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, настане момент, коли потрібно буде вести переговори з Росією. Але Україна не дозволить їй говорити мовою ультиматумів, як робить країна-агресор зараз.

Статьи по теме
Кремль збільшує витрати на оборону і намагається приховати це від населення, - ISW
Кремль збільшує витрати на оборону і намагається приховати це від населення, - ISW

Уряд РФ планує збільшити витрати на оборонні потреби у 2025 році. Водночас, у Кремлі акцентують увагу на запланованих витратах на соціальну сферу й уникають теми зростання оборонних витрат.
01.10 — 252

РФ побоюється, що Захід дозволить Україні використовувати далекобійну зброю, - ISW
РФ побоюється, що Захід дозволить Україні використовувати далекобійну зброю, - ISW

Влада РФ докладає значних зусиль, щоб Захід не дозволив Україні використовувати надану далекобійну зброю для ударів по Росії. Це свідчить про глибоке занепокоєння РФ.
01.10 — 1212

Кремль через платформу
Кремль через платформу "Друзі миру" хоче показати Україну противником переговорів, - ISW

Днями Китай оголосив про створення платформи "Друзі миру", яка нібито спрямована на сприяння припиненню війни в Україні. Кремль, ймовірно, використовуватиме її, щоб представити Україну як таку, що не бажає проводити переговори.
29.09 — 630