Контракти.ua

159  —  18.06
Бояться навіть підлітати: у ГУР підтвердили встановлення ракет на дронах Magura
Бояться навіть підлітати: у ГУР підтвердили встановлення ракет на дронах Magura

Головне управління розвідки Україна підтвердило встановлення на одній з нових модифікацій безекіпажної морської платформи Magura ракет Р-73.

Про це сказав командир спецпідрозділу ГУР МО України Group 13 з позивним "Тринадцятий", пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю. Про це повідомляють Контракти.UA.

Р-73 - ракети радянського виробництва класу "повітря-повітря" з інфрачервоною системою самонаведення.

Оснащені такими ракетами ударні морські дрони Magura вже використовувались під час бойових операцій на Чорному морі, і це стало серйозним фактором страху й ризику для російської авіації.

"Такі розробки ефективні - росіяни їх дуже бояться. Коли вони їх бачать, то бояться навіть підлітати", - сказав "Тринадцятий".

За його словами, а унікальність в тому, що такого ні в кого немає. "Це озброєння вже встановлене, і воно буде давати свої результати", - додав він.

Ударні морські дрони Magura уже довели свою ефективність: позбавили Росію домінування в акваторії Чорного моря та знизили загрози для України.

"Чорноморський флот РФ за підтримки авіації та інших компонентів тиснув і намагався створювати додаткові загрози для України, наших Сил безпеки і оборони: зокрема, загрози десантних операцій. Морські дрони, насамперед - Magura V5, стали такою асиметричною відповіддю, яку ворог досі не може наздогнати", - сказав командир Group 13.

Нагадаємо, Magura V5 - це багатоцільовий надводний корабель, здатний вести спостереження, розвідку, патрулювання, рятувальні роботи та виконувати бойові місії. За його допомогою вже ліквідовано декілька російських кораблів.